Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pizzadej

3.

Smuldr gæren i en stor skål.

4.

Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt grahamsmel, og rør det ud i vandet.

7.

Kom 2 deciliter af hvedemelet i dejen, og rør rundt. Når dejen begynder at samle sig, tilsættes salt, mens du ælter i 2 minutter. Se videoen.

Kom 3 deciliter af hvedemelet i dejen, og rør rundt. Når dejen begynder at samle sig, tilsættes salt, mens du ælter i 2 minutter. Se videoen.

Kom 1 deciliter af hvedemelet i dejen, og rør rundt. Når dejen begynder at samle sig, tilsættes salt, mens du ælter i 2 minutter. Se videoen.

8.

Kom resten af hvedemelet på køkkenbordet, og vend dejen ud i melet. Ælt videre i 3 minutter.

9.

Tilsæt olie, og ælt, til dejen er ensartet og smidig. Det tager cirka 5 minutter.

10.

Lad den hæve 1 time. Del dejen i 4 lige store stykker, og form 4 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ½ time.

Lad den hæve 1 time. Del dejen i 6 lige store stykker, og form 6 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ½ time.

Lad den hæve 1 time. Del dejen i 2 lige store stykker, og form 2 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ½ time.

11.

Tænd ovnen på 250 grader. Forvarm en bageplade. Gør sovs og topping klar, imens ovnen varmer, og dejen hæver.

Topping

12.

Skyl grøntsagerne, og skær dem i mindre eller tynde skiver. Det vigtigste er, at toppingen er skåret småt ud, så det kan blive færdigt på kort tid i ovnen.

13.

Hvis du bruger grove grøntsager som gulerødder og kål skal det skæres i mindre stykker end fine grøntsager som tomater og peberfrugt.

14.

Hvis du bruger kød som topping til dine pizzaer, skal du skære det ud i mundrette stykker.

Samle pizza

15.

Kom grahamsmel på bordet, og vend bollerne i melet.

16.

Rul dejene flade til pizzabunde, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir. Se videoen.

17.

Kom 2-3 spiseskeer sovs på hver pizza. Top med oregano, ost og dine toppings.

18.

Tag den varme bageplade ud af ovnen, og kom bagepapiret med pizzaen over på. Pas på, at du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen. Bag en pizza ad gangen i 5-7 minutter til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet.

19.

Gentag med de andre pizzaer.

Gentag med den anden pizza.

Næringsindhold per portion

Energi: 2053 kJ / 491 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 52 min