
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza>
- Red maden pizza
Red maden pizza
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

Brug dine rester og undgå madspild. Dej + sovs + topping = pizza! Brug cirka 3 toppings per pizza og opdel den i zoner, hvis du har små rester. Opskriften giver 4 pizzaer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til red maden pizza
Pizzadej
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
3 ½ dl. vand
5 ¼ dl. vand
1 ¾ dl. vand
2 dl. grahamsmel
3 dl. grahamsmel
1 dl. grahamsmel
3 dl. hvedemel
4 ½ dl. hvedemel
1 ½ dl. hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Topping
300 g. overskuds-grønt fx squash, spinat, oliven, kartofler, tomater eller æbler
450 g. overskuds-grønt fx squash, spinat, oliven, kartofler, tomater eller æbler
150 g. overskuds-grønt fx squash, spinat, oliven, kartofler, tomater eller æbler
Evt. 100 g. overskuds-kød fx pålæg, pølse eller bacon
Evt. 100 g. overskuds-kød fx pålæg, pølse eller bacon
Evt. 100 g. overskuds-kød fx pålæg, pølse eller bacon
4 tsk. tørret oregano
6 tsk. tørret oregano
2 tsk. tørret oregano
150 g. revet ost
450 g. revet ost
75 g. revet ost
Sovs
2 dl. tomatsovs, pesto eller cremefraiche
3 dl. tomatsovs, pesto eller cremefraiche
1 dl. tomatsovs, pesto eller cremefraiche

Gær

Vand

Grahamsmel

Hvedemel

Salt

Olie - smagsneutral

Squash

Bacon

Oregano (tørret)

Revet ost

Pizzasovs
Køkkenredskaber til red maden pizza
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
2 spiseskeer
1 lille gryde med låg
1 stor røreskål
1 røreske
1 rent viskestykke
1 bageplade
Bagepapir
1 skærebræt
1 stor skarp kniv

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Lille gryde

Røreskål

Røreske

Viskestykke

Bageplade

Bagepapir

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt grahamsmel, og rør det ud i vandet.
7.
Kom 2 deciliter af hvedemelet i dejen, og rør rundt. Når dejen begynder at samle sig, tilsættes salt, mens du ælter i 2 minutter. Se videoen.
Kom 3 deciliter af hvedemelet i dejen, og rør rundt. Når dejen begynder at samle sig, tilsættes salt, mens du ælter i 2 minutter. Se videoen.
Kom 1 deciliter af hvedemelet i dejen, og rør rundt. Når dejen begynder at samle sig, tilsættes salt, mens du ælter i 2 minutter. Se videoen.
8.
Kom resten af hvedemelet på køkkenbordet, og vend dejen ud i melet. Ælt videre i 3 minutter.
9.
Tilsæt olie, og ælt, til dejen er ensartet og smidig. Det tager cirka 5 minutter.
10.
Lad den hæve 1 time. Del dejen i 4 lige store stykker, og form 4 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ½ time.
Lad den hæve 1 time. Del dejen i 6 lige store stykker, og form 6 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ½ time.
Lad den hæve 1 time. Del dejen i 2 lige store stykker, og form 2 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ½ time.
11.
Tænd ovnen på 250 grader. Forvarm en bageplade. Gør sovs og topping klar, imens ovnen varmer, og dejen hæver.
Topping
12.
Skyl grøntsagerne, og skær dem i mindre eller tynde skiver. Det vigtigste er, at toppingen er skåret småt ud, så det kan blive færdigt på kort tid i ovnen.
13.
Hvis du bruger grove grøntsager som gulerødder og kål skal det skæres i mindre stykker end fine grøntsager som tomater og peberfrugt.
14.
Hvis du bruger kød som topping til dine pizzaer, skal du skære det ud i mundrette stykker.
Samle pizza
15.
Kom grahamsmel på bordet, og vend bollerne i melet.
16.
Rul dejene flade til pizzabunde, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir. Se videoen.
17.
Kom 2-3 spiseskeer sovs på hver pizza. Top med oregano, ost og dine toppings.
18.
Tag den varme bageplade ud af ovnen, og kom bagepapiret med pizzaen over på. Pas på, at du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen. Bag en pizza ad gangen i 5-7 minutter til pizzabunden er sprød, og osten er smeltet.
19.
Gentag med de andre pizzaer.
Gentag med den anden pizza.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2053 kJ / 491 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer