- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Red curry med kartofler
Red curry med kartofler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er du også vild med karry og kokosmælk? Så skal du prøve denne ret. Du kan lave den med de kød- og grøntsagsrester, du har i køleskabet. Du kan også helt undlade kødet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til red curry med kartofler
Red curry med kartofler
2 store gulerødder
3 store gulerødder
1 stor gulerod
4 kartofler
6 kartofler
2 kartofler
½ broccoli eller blomkål
3/4 broccoli eller blomkål
1/4 broccoli eller blomkål
3 forårsløg
4 ½ forårsløg
1 ½ forårsløg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 spsk. ingefær
3 spsk. ingefær
1 spsk. ingefær
2 tsk. chili (frisk eller tørret)
3 tsk. chili (frisk eller tørret)
1 tsk. chili (frisk eller tørret)
300 g. kyllingebrystfilet
450 g. kyllingebrystfilet
150 g. kyllingebrystfilet
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 spsk. rød karrypasta
3 spsk. rød karrypasta
1 spsk. rød karrypasta
2 ds. kokosmælk
3 ds. kokosmælk
1 ds. kokosmælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør
2 dl. fuldkornsris
3 dl. fuldkornsris
1 dl. fuldkornsris
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 lime
1½ lime
½ lime
1 dl. koriander
1 ½ dl. koriander
½ dl. koriander
Gulerod
Kartoffel
Broccoli
Forårsløg
Hvidløg
Ingefær (frisk)
Chili
Kyllingebryst
Olie - smagsneutral
Karrypasta (rød)
Kokosmælk
Salt
Peber
Brune ris (fuldkornsris)
Lime
Koriander
Køkkenredskaber til red curry med kartofler
1 køkkenvægt
2 teskeer
2 spiseskeer
1 decilitermål
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 kartoffelskræller
1 wok eller stor gryde
1 paletkniv
1 lille gryde med låg
1 grydeske
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Wok
Paletkniv
Lille gryde
Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Red curry med kartofler:
3.
Skyl gulerødder og kartofler grundigt. Hvis du godt kan lide at skrælle dine kartofler og gulerødder, så gør du det, men du behøver ikke, for der er masser af smag i skrællen. Se videoen.
Skyl gulerod og kartofler grundigt. Hvis du godt kan lide at skrælle dine kartofler og guleroden, så gør du det, men du behøver ikke, for der er masser af smag i skrællen. Se videoen.
4.
Skær gulerødder og kartofler i små tern. Se videoen.
Skær gulerod og kartofler i små tern. Se videoen.
5.
Skyl og skær blomkål eller broccoli i små buketter. Se videoen.
6.
Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde ringe på cirka ½ centimeter.
7.
Pil hvidløget.
8.
Skræl ingefæren. Se videoen.
9.
Riv ingefær og hvidløg på den fine side af rivejernet.
10.
Hvis du bruger frisk chili: Skyl chilien. Skær chilien over på langs. Fjern kernerne, og skær chilien i tynde skiver. Vask hænder. Se videoen.
11.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små strimler. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
Ris:
12.
Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken. Se videoen.
Red curry med kartofler - fortsat:
13.
Kom olie i en wok eller en stegepande, varm det op til middelhøj varme. Når olien er varm, så kom kartofler i wokken og steg dem i 2-3 minutter, eller til de er gyldne og har fået farve.
14.
Tilføj gulerødder, og lad det stege med yderligere 2-3 minutter, eller til det er gyldent og har fået stege farve.
Tilføj gulerod, og lad det stege med yderligere 2-3 minutter, eller til det er gyldent og har fået stege farve.
15.
Skub grøntsagerne til side, tilføj kyllingen og eventuelt lidt mere olie, hvis alt olien er stegt væk. Lad det stege 3-4 minutter, eller til det er gyldent.
16.
Tilsæt rød karrypasta, hvidløg og ingefær. Rør rundt i panden, og lad det få varme og stege med i 1 minut, til duften fra den røde karrypasta frigives.
17.
Tilsæt broccoli eller blomkål og chili og lad det stege yderligere et par minutter.
18.
Kom kokosmælk op i wokken og varm retten op til det koger. Smag om kartoflerne er møre.
19.
Kom det hakkede forårsløg i, lad det koge med i cirka 1 minut.
Tilbehør - fortsat:
20.
Skær lime over, pres saften fra ½ lime. Skær den anden halve lime i både.
Skær lime over, pres saften fra ¼ lime. Skær den anden kvarte lime i både.
21.
Smag retten til med limesaft, salt og peber.
22.
Skyl koriander, og hak det i store stykker. Se videoen.
23.
Server red curry med ris, og top med limebåde og koriander.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3283 kJ / 785 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 28 %
Fedt: 57 %
Heraf mættet fedt: 38 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer