1. >
  2. Ratatouille med sommergrønt

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tomatsovs

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikum i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

5.

Pil hvidløg.

6.

Skyl tomaterne, og kom dem op i en blender sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper. Se videoen.

Grøntsager

7.

Grøntsager: Smør et ildfast fad med olie. Kom tomatsovsen i bunden af fadet.

8.

Skyl tomater, peberfrugter og squash.

Skyl tomater, peberfrugt og squash.

9.

Skær tomater og squash i tynde skiver på cirka 3 millimeter. Du kan også bruge et rivejern til at skære tynde skiver.

10.

Skær tynde ringe af peberfrugterne. Halvér ringene, hvis dine peberfrugter er store, men hvis du bruger snackpeber, så behøver du ikke.

Skær tynde ringe af peberfrugten. Halvér ringene, hvis din peberfrugt er stor, men hvis du bruger snackpeber, så behøver du ikke.

11.

Pil løget, og skær det i tynde skiver. Del løget til ringe.

12.

Læg grøntsagerne skiftevis i fadet - først en skive squash, så en skive peberfrugt, så en skive tomat og til sidst en løgring.

13.

Drys med salt og peber på toppen.

14.

Kom fadet i ovnen, og bag det i 30-40 minutter, eller til grøntsagerne er møre.

Næringsindhold per portion

Energi: 707 kJ / 169 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 43 %

Heraf mættet fedt: 0,7 g.

Kostfibre: 7 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Blender, sådan bruger du den

Blender, sådan bruger du den