Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rabarberkompot:

3.

Skyl rabarberne grundigt, og skær dem i stykker på 2 centimeters længde. Se videoen.

4.

Læg rabarberne i en gryde, og hæld vand ved.

5.

Hvis du bruger vaniljestang: Skær vaniljestangen igennem på langs. Kom vaniljestang eller vaniljesukker i gryden. Se videoen.

6.

Læg låg på gryden. Kog ved meget svag varme, til rabarberne er møre. Det tager cirka 10 til 15 minutter.

7.

Undgå at røre for meget i rabarberkompotten, så frugten går i stykker.

8.

Kom rabarberkompotten i en skål, og lad den køle af.

9.

Server rabarberkompotten med det samme.

10.

Tip: Du kan komme rabarberkompotten i et rent skoldet syltetøjsglas. Så kan det holde sig et par uger på køl, hvis du kun bruger en ren ske i glasset. Du kan også fryse rabarberkompotten ned.

Næringsindhold per portion

Energi: 3108 kJ / 740 kcal

Protein: 2 %

Kulhydrat: 91 %

Fedt: 2 %

Heraf mættet fedt: 0,3 g

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Rabarber, sådan ordner du dem

Rabarber, sådan ordner du dem

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 38 min