- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Sommer>
- Ratatouille med sommergrønt
Ratatouille
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Har du nogensinde set filmen Ratatouille, hvor rotten Remy mestrer kunsten at lave ratatouille? Nu kan du lære at lave den traditionelle franske ret med opskriften fra GoCook. Brug retten som tilbehør eller som hovedret med pasta og oliven til. Ratatouille er også en god ret til at få bugt med kedelige tomater.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ratatouille med sommergrønt
Tomatsovs:
2 dl. frisk basilikum
3 dl. frisk basilikum
1 dl. frisk basilikum
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
400 g. cherrytomater eller 1 dåse/brik hakkede tomater
600 g. cherrytomater eller 1 ½ dåse/brik hakkede tomater
200 g. cherrytomater eller ½ dåse/brik hakkede tomater
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. eddike
1 ½ tsk. eddike
½ tsk. eddike
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
Grøntsager:
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
5-6 tomater
8 tomater
3 tomater
2 peberfrugter
3 peberfrugter
1 peberfrugt
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Basilikum
Hvidløg
Cherrytomat
Olie - smagsneutral
Sukker
Tomat
Peberfrugt
Squash
Løg
Salt
Peber
Køkkenredskaber til ratatouille med sommergrønt
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 mellem skål
1 blender
1 ovnfast fad (cirka 24 cm x 30 cm)
1 ovnfast fad (cirka 28 cm x 30 cm)
1 ovnfast fad (cirka 22 cm x 30 cm)
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Mellem røreskål
Søjleblender
Ovnfast fad
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikum i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
5.
Pil hvidløg.
6.
Skyl tomaterne, og kom dem op i en blender sammen med basilikum og resten af ingredienserne til tomatsovsen. Blend, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
Grøntsager
7.
Grøntsager: Smør et ildfast fad med olie. Kom tomatsovsen i bunden af fadet.
8.
Skyl tomater, peberfrugter og squash.
Skyl tomater, peberfrugt og squash.
9.
Skær tomater og squash i tynde skiver på cirka 3 millimeter. Du kan også bruge et rivejern til at skære tynde skiver.
10.
Skær tynde ringe af peberfrugterne. Halvér ringene, hvis dine peberfrugter er store, men hvis du bruger snackpeber, så behøver du ikke.
Skær tynde ringe af peberfrugten. Halvér ringene, hvis din peberfrugt er stor, men hvis du bruger snackpeber, så behøver du ikke.
11.
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Del løget til ringe.
12.
Læg grøntsagerne skiftevis i fadet - først en skive squash, så en skive peberfrugt, så en skive tomat og til sidst en løgring.
13.
Drys med salt og peber på toppen.
14.
Kom fadet i ovnen, og bag det i 30-40 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 707 kJ / 169 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 0,7 g.
Kostfibre: 7 %
Kokkeskolevideoer