1. >
  2. Opskrifter>
  3. Desserter>
  4. Rabarbertrifli

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Rabarbergrød: Skær blade og brune ender af rabarberne. Skyl dem under koldt vand, og skær rabarberne i 2 centimeter lange stykker. Kom rabarberstykkerne i en stor gryde. Se videoen.

4.

Kom sukkeret i gryden til rabarberne. Rør det rundt. Tænd for lav varme.

5.

Lad rabarberne småkoge under låg, ved lav varme i 20 - 30 minutter, eller indtil det har fået en grød-konsistens. Rør rundt i gryden undervejs.

6.

Brødcrumble: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

7.

Kom bagepapir på en bageplade.

8.

Skær brødet i store stykker, og kom det i en foodprocessor. Blend, til brødet er hakket groft. Hvis du ikke har en foodprocessor, så hak brødet fint med en kniv. Kom det grofthakkede brød på bagepladen.
Skær brødet i store stykker, og kom det i en foodprocessor. Blend, til brødet er hakket groft. Hvis du ikke har en foodprocessor, så hak brødet fint med en kniv. Kom det grofthakkede brød på bagepladen

9.

Hak mandlerne groft. Kom dem på bagepladen til brødet. Se videoen.

10.

Kom smørret i en gryde og lad det smelte.

11.

Hæld det smeltede smør, og sukkeret over brødet og mandlerne. Bland det godt sammen.

12.

Bag brød-crumblen i ovnen i cirka 15 minutter. Hold øje med det, det skal blive sprødt, men ikke brændt. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.

13.

Knus makronerne groft i en stor skål med hænderne, og bland makronerne med brød-crumblen.

14.

Saml triflien: Kom piskefløden i en skål, og pisk fløden til flødeskum. Se videoen.

15.

Lige inden servering lægger du skiftevis brødcrumble, rabarbergrød og flødeskum i serveringsglas. Slut af med flødeskum. Se på billedet, hvordan du gør. Servér med det samme.

Næringsindhold per portion

Energi: 2 kJ / 561 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 8,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rabarber, sådan ordner du dem

Rabarber, sådan ordner du dem

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min