Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rabarbermarmelade:

3.

Skyl og rens rabarberne. Skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter. Se videoen.

4.

Skær vaniljestængerne igennem på langs, hvis du bruger vaniljestang.

5.

Varm rabarber, vaniljestænger eller vaniljesukker, sukker og vand op ved svag varme, så sukkeret smelter, før saften koger.

6.

Kog rabarbermarmeladen i 10 minutter ved middel varme.

7.

Bland geleringsmiddel sukker sammen i en lille skål. Læs på posen med geleringsmidlet, hvordan det skal blandes.

8.

Drys blandingen i rabarbermarmeladen, mens du rører rundt.

9.

Bring marmeladen i kog, mens du rører rundt. Fjern skummet med en ske.

10.

Lav marmelade-testen. Se videoen.

11.

Kom eventuelt konserveringsmiddel i marmeladen.

Skold dine sylteglas:

12.

Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.

13.

Kom rabarbermarmelade i syltetøjsglassene, og skru låget på med det samme.

Næringsindhold per portion

Energi: 1407 kJ / 335 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 96 %

Fedt: 1 %

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Rabarber, sådan ordner du dem

Rabarber, sådan ordner du dem

Marmelade, sådan tjekker du om marmeladen tyk nok

Marmelade, sådan tjekker du om marmeladen tyk nok

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min