
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Rabarber>
- Rabarbermarmelade
Rabarbermarmelade
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 112 min.
Sværhedsgrad: Medium

Rabarbermarmelade er en sød og syrlig marmelade. Rabarbermarmelade skal koge i en time, hvis du ikke tilsætter geleringsmiddel til marmeladen. Geleringsmidlet tykner marmeladen, så du nedsætter kogetiden. Derved mister rabarberne ikke noget af deres friske smag. Konserveringsmiddel sørger for, at du kan gemme marmeladen i længere tid.
Næringsberegningen er pr. 100 gram af den færdige rabarbermarmelade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rabarbermarmelade
Rabarbermarmelade:
1 kg rabarberstilke (uden blade)
750 g sukker
1 dl vand
Evt. 2 vaniljestænger eller 4 tsk. vaniljesukker
1 ½ tsk. geleringsmiddel (se på posen)
1 spsk. sukker
Evt. 1 tsk. konserveringsmiddel

Rabarber

Sukker

Vand

Vaniljestang

Geleringsmiddel

Atamon (konserveringsmiddel)
Køkkenredskaber til rabarbermarmelade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 grydeske
1 kop
1 teske
1 spiseske
1 syltetøjsglas

Køkkenvægt

Decilitermål

Urtekniv

Lille gryde

Grydeske

Kop

Teske

Spiseske

Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rabarbermarmelade:
3.
Skyl og rens rabarberne. Skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter. Se videoen.
4.
Skær vaniljestængerne igennem på langs, hvis du bruger vaniljestang.
5.
Varm rabarber, vaniljestænger eller vaniljesukker, sukker og vand op ved svag varme, så sukkeret smelter, før saften koger.
6.
Kog rabarbermarmeladen i 10 minutter ved middel varme.
7.
Bland geleringsmiddel sukker sammen i en lille skål. Læs på posen med geleringsmidlet, hvordan det skal blandes.
8.
Drys blandingen i rabarbermarmeladen, mens du rører rundt.
9.
Bring marmeladen i kog, mens du rører rundt. Fjern skummet med en ske.
10.
Lav marmelade-testen. Se videoen.
11.
Kom eventuelt konserveringsmiddel i marmeladen.
Skold dine sylteglas:
12.
Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.
13.
Kom rabarbermarmelade i syltetøjsglassene, og skru låget på med det samme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1407 kJ / 335 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 96 %
Fedt: 1 %
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer