![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Drikke>
- Saft>
- Hyldeblomstsaft med rabarber
Hyldeblomstsaft med rabarber
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Hyldeblomstsaft med rabarber](/remote.axd/tv.samvirke.dk/64968556/86251251/92da88ec5dae1312913d10a907dbd1c5/1920x/thumbnail-9.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Hej sommerlover! Tørster du efter noget forfriskende? Så tjek vores enkle opskrift på skrigende rød saft med hyldeblomst og rabarber. Juice smagen af en varm sommer!
Tip: Hvis du synes vaniljestang er for dyrt kan du bruge 1 spsk. vaniljesukker i stedet.
Drikken kan holde sig en uges tid i køleskabet, da der ikke er tilsat konserveringsmiddel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hyldeblomstsaft med rabarber
Ingredienser
1 kg rabarberstilke (uden blade)
1 vaniljestang
40 g. citronsyre
2 l. vand
700 g. sukker
60 store klaser hyldeblomster
2 citroner (øko)
![](/media/4p0fdrf2/rabarber.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rabarber
![](/media/x11hkn3f/fdb_-vanillje_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vaniljestang
![](/media/oihhb4td/citronsyre-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citronsyre
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
Køkkenredskaber til hyldeblomstsaft med rabarber
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 gryde
1 grydeske
1 stor skål med låg
2 patentflasker
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/ykzp1tw4/saftflaske-patenflaske-glasflaske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Pantentflaske - saftflaske - glasflaske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl og rens rabarberne. Skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter. Se videoen.
4.
Skær vaniljestangen igennem på langs. Se videoen.
5.
Kom rabarber, vaniljestangen, citronsyre, vand og sukker i en stor gryde. Varm op til middel varme.
6.
Bring det hele langsomt i kog, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst. Det tager cirka 20 minutter.
7.
Ryst hyldeblomst-klaserne fri for insekter. Kom dem i en stor skål med låg til.
8.
Skær citronerne i skiver, og læg dem ovenpå blomsterne.
9.
Hæld den varme rabarber-sukkerlage over hyldeblomsterne og citronskiverne. Læg låg på skålen.
10.
Lad saften trække i 12 til 24 timer på køl.
11.
Skold dine glasflasker: Stil dem i vasken, og hæld kogende vand i flaskerne. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud. Brug grydelapper, så du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.
12.
Stil en si i en stor skål. Hæld saften gennem sien.
13.
Hæld saften i de rene patentflasker.
14.
Saften er koncentreret og skal fortyndes med vand efter smag, når du skal drikke den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3130 kJ / 748 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 98 %
Fedt: 1 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer