1. >
  2. Opskrifter>
  3. Drikke>
  4. Saft>
  5. Hyldeblomstsaft med rabarber

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl og rens rabarberne. Skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter.

4.

Skær vaniljestangen igennem på langs.

5.

Kom rabarber, vaniljestangen, citronsyre, vand og sukker i en stor gryde. Varm op til middel varme.

6.

Bring det hele i kog, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst.

7.

Ryst hyldeblomst-klaserne fri for insekter. Kom dem i en stor skål med låg til.

8.

Skær citronerne i skiver, og læg dem ovenpå blomsterne.

9.

Hæld den varme rabarber-sukkerlage over hyldeblomsterne og citronskiverne. Læg låg på skålen.

10.

Lad saften trække i 12 til 24 timer på køl.

11.

Skold dine glasflasker: Stil dem i vasken, og hæld kogende vand i flaskerne. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud. Brug grydelapper, så du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.

12.

Stil en si i en stor skål. Hæld saften gennem sien.

13.

Hæld saften i de rene patentflasker.

14.

Saften er koncentreret og skal fortyndes med vand efter smag, når du skal drikke den.

Næringsindhold per portion

Energi: 3130 kJ / 748 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 98 %

Fedt: 1 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min