
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Rabarber>
- Rabarbersaft
Rabarbersaft
Samlet tid: 50 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Forvandl din sommerforkærlighed for rabarber til en forfriskende oplevelse med GoCooks opskrift på rabarbersaft. Den ultimative grundopskrift, som omsætter essensen af friske, sarte rabarber til lækkert saftevand. Den knaldrøde farve er en fest for øjnene. Hvis du vil gemme din saftevand i mere end to uger, skal du bruge et konserveringsmiddel (Atamon).
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rabarbersaft
Ingredienser
½ kg rabarber
2 kg rabarber
1 kg rabarber
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
2 vaniljestænger eller 4 tsk. vaniljesukker
1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
1 l. vand
3 l. vand
2 l. vand
350 g sukker
1 kg sukker
700 g sukker
Evt. atamon

Rabarber

Vaniljestang

Vand

Sukker

Atamon (konserveringsmiddel)
Køkkenredskaber til rabarbersaft
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 gryde
1 grydeske
1 stor skål med låg
patentflaske
patentflasker
patentflasker

Køkkenvægt

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem gryde

Grydeske

Stor røreskål

Pantentflaske - saftflaske - glasflaske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl og rens rabarberne. Skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter. Se videoen.
4.
Skær vaniljestangen igennem på langs. Se videoen.
5.
Kom rabarber, vaniljestangen, vand og sukker i en stor gryde. Varm op til middel varme.
6.
Bring saften langsomt i kog, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst. Det tager cirka 20 minutter.
7.
Tag gryden af blusset og lad nu rabarbermassen afkøle i gryden i ca. 10 minutter. Smag til og tilsæt evt. lidt ekstra sukker
8.
Skold dine glasflasker: Stil dem i vasken, og hæld kogende vand i flaskerne. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud. Brug grydelapper, så du ikke brænder dig.
9.
Stil en si i en stor skål. Hæld saften gennem sien.
10.
Hæld saften i den rene patentflaske. Luk straks låget og til afkøling.
Hæld saften i de rene patentflasker. Luk straks låget og til afkøling.
Hæld saften i de rene patentflasker. Luk straks låget og til afkøling.
11.
Saften er koncentreret og skal fortyndes med vand efter smag, når du skal drikke den. Start med bladingsforholdet 1 del saft til en del vand. Tilsæt mere vand, hvis saften er for stærk.
12.
Tip 1: Rabersaften kan holde sig i køleskabet i cirka 2 uger. Skal den holde længere tid, så tilsæt konserveringsmiddel, som der står på flasken.
13.
Tip 2: Gem raberbermassen (pulpen) fra sien i et skoldet syltetøjsglas. Du kan bruge det som marmelade eller komme det i kager og desserter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / MANGLER kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer