Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Muffins:

3.

Læg smør på køkkenbordet til det bliver blødt eller gør smørret blødt. Se videoen.

Rabarber:

4.

Skær blade og brune ender af rabarberne, hvis de har det. Skyl rabarberne under koldt vand. Se videoen.

5.

Skær rabarberne i så tynde skiver som muligt. Kom dem i et fad eller på en stor tallerken.

6.

Drys sukker over rabarberne, og lad dem trække i cirka 15 minutter.

Muffins - fortsat:

7.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

8.

Kom sukker og smør i en skål, og pisk det luftigt. Det er vigtigt at smørret skal være stuetemperatur, så det er blødt.

9.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk grundigt, hver gang du har tilsat et æg. Se videoen.

10.

Bland mel, bagepulver, vaniljesukker i en anden skål, og rør grundigt rundt.

11.

Si de tørre ingredienser i æggeblandingen, og vend det hele sammen med en dejskraber.

12.

Kom rabarberstykkerne og kokosmelet i dejen. Rør det sammen med dejskraberen.

13.

Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.

14.

Fordel cirka en spiseske dej i hver muffinform med en ske. Muffinformene skal kun være fyldt 2/3. Se videoen.

15.

Bag kagerne i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Stik en kniv ned i midten af en muffin. Hvis der er dej på knvien, så bag kagerne 1-2 minutter mere. Se videoen.

16.

Tag dine muffins ud af ovnen, og lad dem køle helt af. Stil dem gerne på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 1711 kJ / 409 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 43 %

Heraf mættet fedt: 2,3 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Rabarber, sådan ordner du dem

Rabarber, sådan ordner du dem

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min