- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Rabarber>
- Rabarbermuffins
Rabarbermuffins
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Er du frisk på at fejre foråret? Så prøv denne opskrift på nemme rabarbermuffins. De søde muffins smager af kokos, men får også lidt knas og syre fra rabarberne. Du kan bruge friske rabarber, men du kan også bruge rabarber fra frost. Du skal blot huske at skære rabarberne i meget små stykker.
Du kan bruge rabarbermuffins som dessert sammen med vanilijeis eller creme fraiche.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rabarbermuffins
Rabarber:
2 rabarberstilke uden blade (ca. 100 gram)
4 spsk. sukker
Muffins:
100 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
125 g hvedemel (2 dl.)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
50 g kokosmel
Rabarber
Sukker
Smør
Æg
Hvedemel
Bagepulver
Vaniljesukker
Kokosmel
Køkkenredskaber til rabarbermuffins
12 amerikanske muffinsforme
1 metal muffinsform eller 1 bageplade
1 bagerist
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 dyb tallerken eller et fad
1 teske
1 kop
1 stor skål
1 elpisker
1 dejskraber
1 si
Muffinforme - amerikanske
Metal muffinsform
Bagerist
Køkkenvægt
Decilitermål
Dyb tallerken
Teske
Kop
Stor røreskål
Elpisker
Dejskraber
Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Muffins:
3.
Læg smør på køkkenbordet til det bliver blødt eller gør smørret blødt. Se videoen.
Rabarber:
4.
Skær blade og brune ender af rabarberne, hvis de har det. Skyl rabarberne under koldt vand. Se videoen.
5.
Skær rabarberne i så tynde skiver som muligt. Kom dem i et fad eller på en stor tallerken.
6.
Drys sukker over rabarberne, og lad dem trække i cirka 15 minutter.
Muffins - fortsat:
7.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
8.
Kom sukker og smør i en skål, og pisk det luftigt. Det er vigtigt at smørret skal være stuetemperatur, så det er blødt.
9.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk grundigt, hver gang du har tilsat et æg. Se videoen.
10.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker i en anden skål, og rør grundigt rundt.
11.
Si de tørre ingredienser i æggeblandingen, og vend det hele sammen med en dejskraber.
12.
Kom rabarberstykkerne og kokosmelet i dejen. Rør det sammen med dejskraberen.
13.
Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
14.
Fordel cirka en spiseske dej i hver muffinform med en ske. Muffinformene skal kun være fyldt 2/3. Se videoen.
15.
Bag kagerne i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Stik en kniv ned i midten af en muffin. Hvis der er dej på knvien, så bag kagerne 1-2 minutter mere. Se videoen.
16.
Tag dine muffins ud af ovnen, og lad dem køle helt af. Stil dem gerne på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1711 kJ / 409 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 2,3 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer