![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Rabarber>
- Rabarbercrumble
Rabarbercrumble
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 38 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/xitn0joj/coop_180517-rabarbercrumble-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Er der noget bedre end friske rabarber drysset med smuldredej? Nej, vel? Her har du opskriften på den perfekte forår- og sommerkage.
Tip: Server din rabarbercrumble med en skefuld vaniljeis eller cremefraiche til.
Opskriften giver cirka 6 portioner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rabarbercrumble
Rabarberkompot:
1 spsk. olie
500 g rabarberstilke (uden blade)
3 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
Crumble:
75 g. blødt smør
2 dl. havregryn
1 dl. hvedemel
½ dl sukker
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/4p0fdrf2/rabarber.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rabarber
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/5ziftlog/gocook-vanillesukker.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vaniljesukker
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/pomj4fvd/havregryn.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Havregryn
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
Køkkenredskaber til rabarbercrumble
1 bagerist
1 ovnfast fad
1 spiseske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 decilitermål
1 mellemstor skål
1 teske
1 rivejern
![](/media/3ujb1x0p/bagerist-09-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagerist
![](/media/mqsguq30/ovnfast-fad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ovnfast fad
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
5.
Smør det ovnfaste fad med 1 spiseskefuld olie.
6.
Skyl rabarberne. Skær dem i 1 centimeter tykke skiver, og fordel dem i et jævnt lag i fadet. Se videoen.
7.
Kom sukker og vaniljesukker i en skål, og bland det sammen. Hæld blandingen over rabarberne, og bland det sammen.
Crumble:
8.
Kom smørret ned i en skål. Se videoen.
9.
Kom havregryn, hvedemel og sukker i skålen. Smuldr det hele sammen med hænderne, indtil du har en masse små klumper.
10.
Fordel crumblen over rabarberne.
11.
Bag rabarbercrumblen i 22 minutter, eller til rabarberne er bløde, og crumblen er sprød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 6795 kJ / 1624 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 40 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer