
- >
- Opskrifter>
- Desserter og drikke>
- Sommerdesserter>
- Rabarbercrumble
Rabarbercrumble
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 38 min.
Sværhedsgrad: Nem

Er der noget bedre end friske rabarber drysset med smuldredej? Nej, vel? Her har du opskriften på den perfekte sommerkage.
Tip: Server din rabarbercrumble med en skefuld vaniljeis eller cremefraiche til.
Opskriften passer til 4-6 personer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rabarbercrumble
Rabarber:
1 spsk. olie
8 dl rabarber
3 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
Crumble:
75 g. blødt smør
2 dl havregryn
1 dl hvedemel
½ dl sukker

Olie

Rabarber

Sukker

Vaniljesukker

Smør

Havregryn

Hvedemel
Køkkenredskaber til rabarbercrumble
1 bagerist
1 ovnfast fad
1 spiseske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 decilitermål
1 mellemstor skål
1 teske
1 rivejern

Bagerist

Ovnfast fad

Spiseske

Skærebræt

Lille skarp kniv

Decilitermål

Mellem skål

Teske

Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Smør et ovnfast fad med 1 spiseske olie.
5.
Skyl rabarberne. Skær dem i 1 centimeter tykke skiver, og fordel dem i et jævnt lag i fadet. Se videoen.
6.
Kom sukker og vaniljesukker i en skål, og bland det sammen. Hæld blandingen over rabarberne, og bland det sammen.
7.
Crumble: Tag en skål frem. Riv smørret i skålen. Se videoen.
8.
Bland havregryn, hvedemel og sukker i skålen. Smuldr det sammen med hænderne, indtil du har en masse små klumper.
9.
Fordel havregryns-massen over rabarberne.
10.
Sæt fadet på bageristen midt i ovnen. Bag rabarbercrumblen i 22 minutter, eller til rabarberne er bløde, og crumblen (toppen af kagen) er sprød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1122 kJ / 268 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 6,9 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer