- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Rabarber>
- Rabarbercrumble
Rabarbercrumble
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 38 min.
Sværhedsgrad: Nem
Er der noget bedre end friske rabarber drysset med smuldredej? Nej, vel? Her har du opskriften på den perfekte forår- og sommerkage.
Tip: Server din rabarbercrumble med en skefuld vaniljeis eller cremefraiche til.
Opskriften giver cirka 6 portioner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rabarbercrumble
Rabarberkompot:
1 spsk. olie
500 g rabarberstilke (uden blade)
3 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
Crumble:
75 g. blødt smør
2 dl. havregryn
1 dl. hvedemel
½ dl sukker
Olie - smagsneutral
Rabarber
Sukker
Vaniljesukker
Smør
Havregryn
Hvedemel
Køkkenredskaber til rabarbercrumble
1 bagerist
1 ovnfast fad
1 spiseske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 decilitermål
1 mellemstor skål
1 teske
1 rivejern
Bagerist
Ovnfast fad
Spiseske
Skærebræt
Urtekniv
Decilitermål
Mellem røreskål
Teske
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
5.
Smør det ovnfaste fad med 1 spiseskefuld olie.
6.
Skyl rabarberne. Skær dem i 1 centimeter tykke skiver, og fordel dem i et jævnt lag i fadet. Se videoen.
7.
Kom sukker og vaniljesukker i en skål, og bland det sammen. Hæld blandingen over rabarberne, og bland det sammen.
Crumble:
8.
Kom smørret ned i en skål. Se videoen.
9.
Kom havregryn, hvedemel og sukker i skålen. Smuldr det hele sammen med hænderne, indtil du har en masse små klumper.
10.
Fordel crumblen over rabarberne.
11.
Bag rabarbercrumblen i 22 minutter, eller til rabarberne er bløde, og crumblen er sprød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 6795 kJ / 1624 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 40 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer