
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Portugisiske kødboller
Portugisiske kødboller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 18 min.
Sværhedsgrad: Svær

Få en smag af Portugal med GoCooks opskrift på portugiskske kødboller kaldet Almôndegas. De er lavet lavet med hakket okse- og griskekød med hvidløg. Det lander i en smagfuld tomat og løgsovs med ris og ærter som tilbehør. Et must-try for enhver madelsker og måske er Cristiano Ronaldo også fan!?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til portugisiske kødboller
Kødboller:
200 g. hakket oksekød 10-15 %
300 g. hakket oksekød 10-15 %
100 g. hakket oksekød 10-15 %
200 g. hakket svinekød 10-15 %
300 g. hakket svinekød 10-15 %
100 g. hakket svinekød 10-15 %
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ dl rasp
¾ dl rasp
¼ dl rasp
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 spsk. paprika
1 ½ spsk. paprika
½ spsk. paprika
¼ tsk. peber
⅓ tsk. peber
⅛ tsk. peber
½ dl rasp
¾ dl rasp
¼ dl rasp
Tomatsovs:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3 store løg
4 ½ store løg
1 ½ store løg
2 dåser hakkede tomater
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
3 dl vand
4 ½ dl vand
1 ½ dl vand
Evt. 2 tsk. sukker
Evt. 3 tsk. sukker
Evt. 1 tsk. sukker
Ris – portugisisk style:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
2 løg
3 løg
1 løg
2 dl ærter
3 dl ærter
1 dl ærter
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
3 dl fuldkornsris
4 ½ dl fuldkornsris
1 ½ dl fuldkornsris

Hakket oksekød

Hakket grisekød

Hvidløg

Rasp

Salt

Paprika

Peber

Olie - smagsneutral

Løg

Tomat

Vand

Sukker

Ærter

Brune ris (fuldkornsris)
Køkkenredskaber til portugisiske kødboller
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 røreskål
1 røreske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 teske
1 spiseske
2 tallerkner
2 mellemstore gryder
1 grydeske
2 grydelåg
1 skål
1 si

Køkkenvægt

Målebæger

Røreskål

Røreske

Skærebræt

Urtekniv

Teske

Spiseske

Middagstallerken

Mellem gryde

Grydeske

Grydelåg

Mellem røreskål

Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller:
3.
Lav først kødbollerne. Bland kødet i en skål, og rør det godt rundt med en røreske. Vask hænder.
4.
Pil hvidløgene, og hak dem. Se videoen.
5.
Kom hvidløg, rasp, salt, paprika og peber i skålen.
6.
Ælt det hele sammen med fingrene, til det er helt blandet. Vask hænder.
7.
Hæld rasp på en tallerken.
8.
Form små, fine, runde kødboller med hænderne, og rul dem forsigtigt i raspen.
9.
Læg de færdige kødboller på en anden tallerken. Stil kødbollerne i køleskabet, til du skal bruge dem. Vask hænder.
Tomatsovs:
10.
Så er det tid til tomatsovsen. Pil løgene, og hak dem groft. Se videoen.
11.
Hæld olie i en gryde, og varm den op ved middel varme.
12.
Kom løgene i gryden. Læg låg på, og lad det simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde.
13.
Hæld de hakkede tomater i gryden, og rør rundt med en grydeske.
14.
Tilsæt salt og 1 dl af vandet, og rør rundt igen.
Tilsæt salt og 1 ½ dl af vandet, og rør rundt igen.
Tilsæt salt og ½ dl af vandet, og rør rundt igen.
15.
Læg låg på gryden, og bring sovsen i kog. Lad den koge i 5 minutter.
16.
Tilsæt resten af vandet, og rør rundt.
17.
Smag til med salt og eventuelt sukker.
18.
Læg nu forsigtigt kødbollerne ned i sovsen. Læg låg på, og lad sovs og kødboller koge ved svag varme i cirka 20 minutter. Vask hænder. Lav risene, mens det koger.
Ris:
19.
Pil og hak hvidløgene. Se videoen.
20.
Pil og hak løgene. Se videoen.
Pil og hak løget. Se videoen.
21.
Hæld olie i en gryde, og varm den op ved høj temperatur.
22.
Kom løg og hvidløg i gryden, og steg i cirka 3 minutter, mens du rører rundt med grydeskeen. De må ikke brænde på.
23.
Kom ærterne i gryden, og steg igen i 1 minut.
24.
Tilsæt vand og salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
25.
Skyl fuldkornsrisene, og hæld dem i gryden. Bring vandet i kog igen. Se videoen.
26.
Når vandet koger, skruer du ned på lav varme, så det bobler lige så stille.
27.
Lad fuldkornsrisene koge cirka 12-15 minutter, til de har suget alt vandet. Rør rundt i risene to gange undervejs.
28.
Så skal der serveres. Kom en skefuld fuldkornsris på en tallerken. Hæld lidt af den gode tomatsovs over, og læg et par lækre kødboller på toppen. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2915 kJ / 697 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 7,83 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer