
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Kartofler>
- Pommes frites
Pommes frites i ovn
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Trang til pomfritter, men ingen frituregryde i huset? No worries, sådan her laver du verdens lækreste, sprøde pommes frites i ovnen med GoCooks opskrift. Vi har et særligt trick til at få dine fritter ekstra sprøde. Det tager lidt ekstra tid, men er det hele værd! Og vi bruger gerne bagekartofler, da det giver dejligt store fritter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pommes frites
Hjemmelavede pommes i ovn:
2 kg kartofler - 4 store bagekartofler
3 kg kartofler - 6 store bagekartofler
1 kg kartofler - 2 store bagekartofler
½ dl. eddike
6 spsk. olivenolie
½ dl olivenolie
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Evt. 1 tsk. timian
Evt. 2 tsk. timian
Evt. 1 tsk. timian

Bagekartoffel

Eddike - lagereddike

Olivenolie

Salt

Timian (tørret)
Køkkenredskaber til pommes frites
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 urtekniv eller kødnål
1 stor skål
2 bageplader
3 bageplader
1 bageplade
Bagepapir eller stanniol
1 dørslag
1 stor frysepose
1 rent viskestykke

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Urtekniv

Stor røreskål

Bageplade

Bagepapir

Dørslag

Frysepose

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Vaske kartofler:
3.
Vask kartoflerne grundigt. Skræl eventuelt kartoflerne. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne ud i lange stave, der er cirka 1 centimeter tykke.
5.
Kom pommes fritterne i et dørslag. Skyl dem grundigt i koldt vand.
6.
Kom pommes fritene i en skål. Hæld vand i, til fritterne er dækkede. Tilsæt eddike, og lad dem trække i eddike-vandet i cirka 30 minutter. Eddiken før, at kartoflerne ikke så let bliver smattede i ovnen.
7.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på to bageplader.
8.
Hæld fritterne i et dørslag, og lad dem dryppe af.
9.
Læg kartoflerne på et rent viskestykke. Tør dem godt. Der må ikke være vand tilbage, så bliver de ikke sprøde i ovnen.
Bage fritterne:
10.
Kom kartoflerne op i en stor frysepose. Kom olie, salt og eventuelt timian i posen. Ryst posen grundigt, til olien og salten er fordelt på kartoflerne.
11.
Fordel fritterne på bagepladerne. Fritterne skal ligge med lidt afstand i ét lag.
12.
Bag fritterne i cirka 10 minutter, hvor du har et stykke bagepapir eller stanniol hen over.
13.
Tag bagepapiret eller stanniolen af. Vend fritterne, hvis du kan. Bag fritterne i 25 til 35 minutter mere. Åben eventuelt lågen en efter 10 minutter, så du lukker damp ud. Det gør dine pommes bløde.
14.
Stik i kartoflerne med en urtekniv. Hvis de er bløde indeni, og sprøde udenpå, så er de færdige. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1243 kJ / 297 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer