1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Kartofler>
  6. Kartoffelchips i ovn

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Skær kartoflerne:

3.

Skyl og skræl kartoflerne. Se videoen.

4.

Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern, så du får helt papirtynde skiver.

Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.

Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge en tyndskræller eller den side af et rivejern, som kan skære tynde skiver.

5.

Fyld en skål med vand, og tilsæt ½ tsk. salt til vandet. Kom kartoffelskiverne ned i vandet. Lad dem ligge i vandet i 10 minutter.

Bag chips:

6.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og lad den varme helt op.

7.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

8.

Hæld kartoffelskiverne op i en si, og kasser vandet.

9.

Tør kartoffelskiverne med et rent viskestykke. Vend dem med olien i en pose eller en stor skål, og fordel dem i ét lag på bagepladen. Drys med salt.

10.

Bag kartoffelskiverne i cirka 10-15 minutter.

Efter 2 minutter kan du åbne ovnen kortvarigt for at lukke lidt af dampen ud. Gør sådan hver gang der er gået 2 minutter.

11.

Chipsene skal ud af ovnen, når de begynder at blive gyldne i kanten. Så hold øje med dem undervejs.

12.

Læg de færdige rodfrugtchips til afkøling på et stykke madpakkepapir.

Næringsindhold per portion

Energi: 301 kJ / 72 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 0,05 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min