
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Grill og bålmad>
- Pølser med kartoffelsalat
Pølser med kartoffelsalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Pølser hører ikke kun til på grillen på varme sommeraftener. Kogte pølser smager også dejligt! Spis dem sammen med en lækker kartoffelsalat, og tænkt tilbage på sommeren.
Sæt prikken over i'et med lækre, hjemmelavede grovflutes som tilbehør. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pølser med kartoffelsalat
Kartoffelsalat med avokadodressing
1 kg. kartofler
½ kg. kartofler
2 avocadoer
1 avocado
250 g. græsk yoghurt 10%
125 g. græsk yoghurt 10%
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
1 rød chili
½ rød chili
1 spsk. sennep
½ spsk. sennep
2 spsk. ketchup
1 spsk. ketchup
2 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
Tilbehør
4-6 tomater
6-9 tomater
2-3 tomater
8 blade grøn salat
12 blade grøn salat
4 blade grøn salat
6 wienerpølser
9 wienerpølser
3 wienerpølser
4 fuldkornsboller eller tykke brødskiver
6 fuldkornsboller eller tykke brødskiver
2 fuldkornsboller eller tykke brødskiver

Kartoffel

Avocado

Græsk yoghurt

Hvidløg

Chili

Sennep

Tomatketchup

Salt

Tomat

Grønt salathoved

Wienerpølser

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til pølser med kartoffelsalat
3 måleskeer
1 køkkenvægt
1 grøntsagsbørste
1 mellem gryde
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 gaffel
1 hvidløgspresser
1 stor skål
1 stor gryde

Måleskeer

Køkkenvægt

Grøntsagsbørste

Mellem gryde

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Gaffel

Hvidløgspresser

Stor røreskål

Stor gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffelsalat med avocadodressing:
3.
Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Se videoen.
4.
Kom låg på gryden. Kog kartoflerne møre ved svag varme i cirka 20 minutter. Se videoen.
5.
Hæld kogevandet fra kartoflerne, og hæld koldt vand på dem.
6.
Pil skrællen af kartoflerne med en lille skarp kniv. Lad kartoflerne køle af.
Dressing:
7.
Skær avocadoerne over, og fjern stenene. Se videoen.
Skær avocadoerne over, og fjern stenene. Se videoen.
Skær avocadoen over, og fjern stenen. Se videoen.
8.
Frigør avocadoerne fra skrællen med spiseskeen. Læg avocadoerne i en skål, og mos dem med en gaffel.
Frigør avocadoen fra skrællen med spiseskeen. Læg avocadoen i en skål, og mos den med en gaffel.
9.
Rør avocadomosen sammen med yoghurt.
10.
Pil og knus hvidløg.
11.
Kan udelades: Skyl chilien. Fjern eventuelt kernerne, hvis dressingen ikke skal være for stærk. Hak chilien i små stykker. Se videoen.
12.
Rør hvidløg, chili, sennep, ketchup og salt i dressingen.
Samle kartoffelsalaten:
13.
Skær kartoflerne i skiver, og kom dem i skålen med dressing. Vend forsigtigt rundt.
14.
Smag kartoffelsalaten til med salt og chili.
15.
Skyl salatblade og tomaterne i koldt vand. Lad det dryppe godt af.
16.
Skær tomaterne i både.
Pølser:
17.
Bring 3-4 liter vand i kog i en gryde.
18.
Tag gryden af varmen, og læg pølserne i. Lad dem trække cirka 10 minutter med låg på.
19.
Spis kartoffelsalat med varme pølser, brød, salat og tomat. Velbekomme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer