
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Boller og sandwich>
- Foccacia-boller
Foccacia-boller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem

Det er virkelig nemt at imponere folk med hjemmelavet brød, så det er værd at lære kunsten at bage. Har du knækket nødden og lært at sno kringlen, holder du nøglen til enhver svigermors hjerte i din hule hånd.
Opskriften giver cirka 10 foccacia-boller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til foccacia-boller
Dej
25 g. gær
2 dl. vand
1 dl. kærnemælk
1 tsk. salt
1 dl. grahamsmel
1 dl. durumhvedemel - eller almindeligt hvedemel
Ca. 5 dl. hvedemel
Pensling
1 spsk. olie
Drys
¼ tsk. groft salt
1 tsk. tørret oregano

Gær

Vand

Kærnemælk

Salt

Grahamsmel

Durumhvedemel

Hvedemel

Olie - smagsneutral

Oregano (tørret)
Køkkenredskaber til foccacia-boller
1 sæt måleskeer
3 decilitermål
1 køkkenvægt
Bagepapir
1 bageplade
1 stor skål
1 grydeske
Husholdningsfilm
1 brødkniv
1 rent viskestykke
1 bagepensel
1 bagerist

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Bagepapir

Bageplade

Stor røreskål

Grydeske

Husholdningsfilm

Brødkniv

Viskestykke

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Smuldr gæren i en stor skål.
Se videoen.
Se videoen.
5.
Tag en lille gryde. Kom vand og kærnemælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
6.
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
7.
Kom salt i skålen. Rør rundt.
8.
Kom grahamsmel og durumhvedemel i skålen. Rør rundt.
9.
Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Slå luft ind i dejen med en grydeske.
10.
Ælt dejen færdig på bordet.
11.
Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med husholdningsfilm.
12.
Lad dejen hæve i 20-30 minutter.
Forme boller:
13.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen til en pølse, og del den i 10 stykker. Se videoen.
14.
Form 10 boller, og tryk dem lidt flade.
15.
Læg bollerne på bagepladen.
16.
Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
17.
Tænd varmluftsovnen på 200 grader.
18.
Tryk igen bollerne lidt flade med hænderne.
19.
Pensl foccacia-bollerne med olie. Se videoen.
20.
Drys salt og oregano på foccacia-bollerne.
Bage boller:
21.
Sæt foccacia-bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter. Se videoen.
22.
Lad foccacia-bollerne køle af på en bagerist.
23.
Foccacia-bollerne er nu klar til at blive spist. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 670 kJ / 160 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 84 %
Fedt: 4 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 90 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min