
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Pølsehorn med pesto
Pølsehorn med pesto
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Medium

Tag dine pølsehorn til next level med et twist af pesto, der gør brødene ekstra bløde. Junior-kokken Victor har udviklet denne opskrift, hvor dejen også har fået et ekstra kick med squash. Og du kan stadig duppe pølsehornene i ketchup!
Tip: Bag en ekstra stor portion. Så er der til fryseren og til hele familien.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pølsehorn med pesto
Ingredienser
25 g gær
12 g gær
2 dl vand
½ dl vand
1 æg
1 æg
2 dl yoghurt naturel
1 dl yoghurt naturel
200 g grahamsmel
100 g grahamsmel
100 g squash
50 g squash
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. olie
½ spsk. olie
500 g hvedemel
250 g hvedemel
Evt. ½ dl mælk eller yoghurt til pensling
Evt. ¼ dl mælk til pensling
Fyld:
10 kyllingepølser eller 10 wienerpølser
5 kyllingepølser eller 5 wienerpølser
Ca. 1 dl. rød eller grøn pesto
Ca. ½ dl. rød eller grøn pesto

Gær

Vand

Æg

Yoghurt naturel

Grahamsmel

Squash

Salt

Olie - smagsneutral

Hvedemel

Mælk

Kyllingepølser

Pesto (rød)
Køkkenredskaber til pølsehorn med pesto
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 kop
1 rivejern
Husholdningsfilm
Bagepapir
2 bageplader
1 kagerulle
1 bagepensel

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Kop

Rivejern

Husholdningsfilm

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Hæld vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.
6.
Slå et æg ud i en kop, og kom det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør rundt. Se videoen.
7.
Kom yoghurt og grahamsmel op i skålen, og rør det hele godt sammen.
8.
Vask squashen. Tag et rivejern frem, og riv squashen på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Se videoen.
9.
Kom salt og olie op i skålen, og rør rundt.
10.
Kom hvedemel op i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen undervejs.
11.
Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen, til den er fast og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.
12.
Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.
Form pølsehorn:
13.
Kom bagepapir på to bageplader.
14.
Del dejen i to lige store stykker. Se videoen.
15.
Rul hver dejklump tyndt ud til et rektangel på cirka 25 x 40 cm. Skær hvert rektangel ud i 10 trekantede stykker. Se videoen.
Rul dejklumpen tyndt ud til et rektangel på cirka 25 x 40 cm. Skær rektanglet ud i 10 trekantede stykker. Se videoen.
16.
Kom en lille teskefuld pesto og en halv pølse på den brede ende af hver trekant.
17.
Rul dejen rundt om pølsen, og læg pølsehornet på en bageplade. Sørg for, at snippen ligger under pølsehornet, så det ikke folder sig ud under bagningen. Gentag med alle pølserne og dejstykkerne. Fordel pølsehornene på bagepladerne, så de ikke rører ved hinanden.
Bag pølsehornene:
18.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
19.
Pensl hornene med mælk eller yoghurt. Lad dem hæve i cirka 15 minutter.
20.
Bag hornene i cirka 20 minutter. De skal være let gyldne. Tag dem ud, og lad dem køle lidt af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 745 kJ / 178 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer