- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Filodejspakker
Filodejspakker
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
Lad dig overraske med disse sprøde filodejspakker fyldt med krydret fars og salat til. Filodej er tynd, fedtfattig dej flere lag, der blandt andet bruges til forårsuller.
Imponér familien, og servér filodejspakkerne med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til filodejspakker
Fars:
400 g. hakket kød, fx oksekød eller lam
600 g. hakket kød, f.eks. oksekød eller lam
200 g. hakket kød, fx oksekød eller lam
2 tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
1 æg
2 æg
1 dl hvedemel eller havregryn
1 ½ dl hvedemel eller havregryn
½ dl hvedemel eller havregryn
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
¼ tsk. peber
1 tsk. cayennepeber eller stødt chili
1 ½ tsk. cayennepeber eller stødt chili
½ tsk. cayennepeber eller stødt chili
2 ½ dl mælk
3 ½ dl mælk
1 ½ dl mælk
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 tsk. olie til pensling
3 tsk. olie til pensling
1 tsk. olie til pensling
1 pakke filodej (4 stykker, ialt 120 g.)
1 ½ pakke filodej (6 stykker, ialt 180 g.)
½ pakke filodej (2 stykker, ialt 60 g.)
Salat:
500 g. tomater
750 g. tomater
250 g. tomater
½ rødløg
1 lille rødløg
¼ rødløg
½ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt
1 knivspids peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 dl friske basilikumblade
1 ½ dl friske basilikumblade
½ dl friske basilikumblade
8 stk. grønne salatblade
12 stk. grønne salatblade
4 stk. grønne salatblade
1 spsk. olivenolie
1 ½ spsk. olivenolie
½ spsk. olivenolie
2 tsk. vineddike
3 tsk. vineddike
1 tsk. vineddike
4 stk. groft brød
6 stk. groft brød
2 skiver groft brød
Oksekød
Salt
Æg
Havregryn
Peber
Cayennepeber
Mælk
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Filodej
Tomat
Rødløg
Basilikum
Grønt salathoved
Olivenolie
Vineddike
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber: til filodejspakker
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 sæt måleskeer
2 røreskåle
1 grydeske
1 kop
1 lille skarp kniv
1 hvidløgspresser
Bagepapir
1 stk. bagepapir
1 bageplade
1 bagepensel
1 stegetermometer
1 dørslag
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 lille skål
1 spiseske
Køkkenvægt
Decilitermål
Måleskeer
Grydeske
Kop
Urtekniv
Hvidløgspresser
Bagepapir
Bageplade
Bagepensel
Stegetermometer
Dørslag
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Lille røreskål
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fars:
3.
Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Se videoen.
4.
Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen til kødet. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå æggene ud i en kop. Hæld dem op i skålen til kødet. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
6.
7.
Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Kom hvidløg i farsen, og rør rundt. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl i cirka 20 minutter. Se videoen.
Forme og bage filopakker:
8.
9.
10.
Del de 4 stykker filodej i halve, så du får 8 stykker. Læg cirka 2 store spiseskeer fars på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud til en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten af dejen være fri for fars. Pak dejen ind over farsen. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg pakken med lukningen ned mod bagepladen. Gentag med alle dejstykkerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Del de 6 stykker filodej i halve, så du får 12 stykker. Læg cirka 2 store spiseskeer fars på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud til en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten af dejen være fri for fars. Pak dejen ind over farsen. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg pakken med lukningen ned mod bagepladen. Gentag med alle dejstykkerne.
Del de 2 stykker filodej i halve, så du får 4 stykker. Læg cirka 2 store spiseskeer fars på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud til en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten af dejen være fri for fars. Pak dejen ind over farsen. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg pakken med lukningen ned mod bagepladen. Gentag med alle dejstykkerne.
11.
12.
Salat:
13.
Skyl tomaterne, salaten og basilikum. Se videoen.
14.
15.
16.
Rør olivenolie og eddike sammen i en lille skål, og krydr med salt og peber. Hæld olie/eddikedressingen i skålen. Tilsæt basilikumblade, og vend det rundt. Servér med groft med til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2224 kJ / 530 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 39 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer