Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Se videoen.

4.

Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen til kødet. Se videoen.
Slå æggene ud i en kop. Hæld dem op i skålen til kødet. Se videoen.

5.

Tilsæt hvedemel, peber og cayennepeber eller stødt chili. Rør det sammen.

6.

Kom mælk i farsen lidt ad gangen. Rør sammen. Farsen må ikke blive for flydende.

7.

Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Kom hvidløg i farsen, og rør rundt. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl i cirka 20 minutter.

8.

Tænd ovnen på 200 grader.

9.

Læg bagepapir på en bageplade.

10.

Del de 4 stykker filodej i halve, så du får 8 stykker. Læg cirka 2 store spiseskeer fars på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud til en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten af dejen være fri for fars. Pak dejen ind over farsen. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg pakken med lukningen ned mod bagepladen. Gentag med alle dejstykkerne.
Del de 6 stykker filodej i halve, så du får 12 stykker. Læg cirka 2 store spiseskeer fars på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud til en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten af dejen være fri for fars. Pak dejen ind over farsen. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg pakken med lukningen ned mod bagepladen. Gentag med alle dejstykkerne.
Del de 2 stykker filodej i halve, så du får 4 stykker. Læg cirka 2 store spiseskeer fars på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud til en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten af dejen være fri for fars. Pak dejen ind over farsen. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg pakken med lukningen ned mod bagepladen. Gentag med alle dejstykkerne.

11.

Pensl pakkerne med olie.

12.

Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag filodejspakkerne i cirka 20 minutter, til kødet er gennemstegt. Mål temperaturen på farsen med et stegetermometer. Den skal være 80 grader.

13.

Salat: Skyl tomaterne, salaten og basilikum. Se videoen.

14.

Skær tomaterne i både og salaten i store stykker. Kom dem op i en skål.

15.

Pil, og hak løget fint. Kom det op i skålen. Se videoen.

16.

Rør olivenolie og eddike sammen i en lille skål, og krydr med salt og peber. Hæld olie/eddikedressingen i skålen. Tilsæt basilikumblade, og vend det rundt. Servér med groft med til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2224 kJ / 530 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 38 %

Fedt: 39 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Salat, skylle

Salat, skylle

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 90 min