Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Dej: Hæld vandet i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

4.

Dej: Hæld vandet i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst. Se videoen.
Dej: Hæld vandet i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst.
Se videoen.

5.

Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

6.

Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

7.

Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave pestoen.

8.

Pesto: Kom koldt vand i en skål. Skyl basilikummen i vandet. Dup den tør i et rent viskestykke. Se videoen.

9.

Kom pinjekernerne på en tør stegepande, tænd for middel varme, og rist pinjekernerne, til de er gyldne.

10.

Pil hvidløget, og riv parmesanosten.

11.

Kom basilikum, pinjekerner, hvidløg og olie i en blender. Blend, til massen er ensartet og uden klumper.

12.

Tilsæt parmesanost, og blend kort, til osten er fordelt.

13.

Topping: Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.

14.

Tænd ovnen på 225 grader.

15.

Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i to stykker.

16.

Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
Se videoen.
Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Se videoen.

17.

Læg bagepapir på en bageplade, og læg en pizza over på bagepladen.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg en pizza over på bagepladen.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg en pizza over på bagepladen.

18.

Fordel nu ¼ pesto og ¼ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.
Fordel nu en sjettedel af pestoen og en sjettedel af toppingen på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.
Fordel nu ½ pesto og ½ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.

19.

Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, kan du gøre den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og al osten.
Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, kan du gøre den næste pizza klar.

Næringsindhold per portion

Energi: 4077 kJ / 975 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 10,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Gærdej

Gærdej

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 52 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min