- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Pizza med pesto
Pizza med pesto
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Denne pizza er med hjemmelavet pesto i stedet for den traditionelle tomatsovs. Men det gør den ikke dårligere – tværtimod! Giv dig i kast med pesto på pizza, og servér den for dine venner eller familien.
Tip: du kan også toppe pizzaen med parmaskinke, efter den er kommet ud af ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med pesto
Dej:
25 g gær
37 ½ g. gær
12 ½ g. gær
3 ½ dl vand
5 ¼ dl vand
1 ¾ dl vand
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
200 g grahamsmel
300 g grahamsmel
100 g grahamsmel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ca. 400 g pizzamel eller hvedemel
Ca. 600 g pizzamel eller hvedemel
Ca. 200 g pizzamel eller hvedemel
Pesto:
1 bundt basilikum
1 ½ bundt basilikum
½ bundt basilikum
15 g. pinjekerner
24 g. pinjekerner
8 g. pinjekerner
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
20 g. parmesanost
30 g. parmesanost
10 g. parmesanost
1 dl. olie
1 ½ dl. olie
½ dl olie
Topping:
Ca. 350 g. blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
Ca. 525 g. blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
Ca. 175 g. blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
150 g. revet ost
225 g. revet ost
75 g. revet ost
Gær
Vand
Olie - smagsneutral
Grahamsmel
Salt
Pizzamel
Basilikum
Pinjekerner
Hvidløg
Parmesanost
Aubergine
Revet ost
Køkkenredskaber: til pizza med pesto
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
2 store skåle
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 stegepande
1 paletkniv
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 blender
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kagerulle
2 bageplader
bagepapir
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Lille røreskål
Viskestykke
Stegepande
Paletkniv
Urtekniv
Rivejern
Søjleblender
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kagerulle
Bageplade
Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Hæld vandet i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
4.
Hæld vandet i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst. Se videoen.
Dej: Hæld vandet i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst. Se videoen.
5.
6.
Rør pizzamel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
7.
Pesto:
8.
Kom koldt vand i en skål. Skyl basilikummen i vandet. Dup den tør i et rent viskestykke. Se videoen.
9.
10.
11.
Kom basilikum, pinjekerner, hvidløg og olie i en blender. Blend, til massen er ensartet og uden klumper.
12.
Topping:
13.
Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.
Saml pizza:
14.
15.
16.
Se videoen.
17.
18.
Bag pizza:
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4077 kJ / 975 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 10,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer