
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Pizza med pesto
Pizza med pesto
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Denne pizza er med hjemmelavet pesto i stedet for den traditionelle tomatsovs. Men det gør den ikke dårligere – tværtimod! Giv dig i kast med pesto på pizza, og servér den for dine venner eller familien.
Tip: du kan også toppe pizzaen med parmaskinke, efter den er kommet ud af ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med pesto
Dej:
25 g gær
37 ½ g. gær
12 ½ g. gær
3 ½ dl vand
5 ¼ dl vand
1 ¾ dl vand
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
200 g grahamsmel
300 g grahamsmel
100 g grahamsmel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ca. 400 g pizzamel eller hvedemel
Ca. 600 g pizzamel eller hvedemel
Ca. 200 g pizzamel eller hvedemel
Pesto:
1 bundt basilikum
1 ½ bundt basilikum
½ bundt basilikum
15 g. pinjekerner
24 g. pinjekerner
8 g. pinjekerner
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
20 g. parmesanost
30 g. parmesanost
10 g. parmesanost
1 dl. olie
1 ½ dl. olie
½ dl olie
Topping:
Ca. 350 g. blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
Ca. 525 g. blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
Ca. 175 g. blandede grøntsager, f.eks. auberginer og squash
150 g. revet ost
225 g. revet ost
75 g. revet ost

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Salt

Pizzamel

Basilikum

Pinjekerner

Hvidløg

Parmesanost

Aubergine

Revet ost
Køkkenredskaber: til pizza med pesto
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
2 store skåle
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 stegepande
1 paletkniv
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 blender
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kagerulle
2 bageplader
bagepapir

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Lille røreskål

Viskestykke

Stegepande

Paletkniv

Urtekniv

Rivejern

Søjleblender

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kagerulle

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Hæld vandet i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
4.
Hæld vandet i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst. Se videoen.
Dej: Hæld vandet i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst. Se videoen.
5.
Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
6.
Rør pizzamel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
7.
Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave pestoen.
Pesto:
8.
Kom koldt vand i en skål. Skyl basilikummen i vandet. Dup den tør i et rent viskestykke. Se videoen.
9.
Kom pinjekernerne på en tør stegepande, tænd for middel varme, og rist pinjekernerne, til de er gyldne.
10.
Pil hvidløget, og riv parmesanosten.
11.
Kom basilikum, pinjekerner, hvidløg og olie i en blender. Blend, til massen er ensartet og uden klumper.
12.
Tilsæt parmesanost, og blend kort, til osten er fordelt.
Topping:
13.
Vælg dine yndlings-grøntsager. Skær dem i tynde skiver, eller i små stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Læg dem i en skål.
Saml pizza:
14.
Tænd ovnen på 225 grader.
15.
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i to stykker.
16.
Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
Se videoen.
Se videoen.
Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Se videoen.
17.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg en pizza over på bagepladen.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg en pizza over på bagepladen.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg en pizza over på bagepladen.
18.
Fordel nu ¼ pesto og ¼ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.
Fordel nu en sjettedel af pestoen og en sjettedel af toppingen på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.
Fordel nu ½ pesto og ½ topping på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.
Bag pizza:
19.
Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, kan du gøre den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og al osten.
Sæt pizzaen i ovnen, og bag den i cirka 15 minutter. Imens den bager, kan du gøre den næste pizza klar.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4077 kJ / 975 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 10,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer