
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Pizza med kartofler og grønkål
Pizza med kartofler og grønkål
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kål og pizza. Jep - du læste rigtigt. Grønkål ovenpå din pizza er superlækkert. Og sundt! Specielt hvis du smider et par kartofler ovenpå samtidig. Giv det et forsøg.
TIP: Du kan gemme den overskydende tomatsovs, og bruge den i toast, kødsovs eller sandwich.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med kartofler og grønkål
Pizzadej:
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
3 ½ dl. vand
5 ½ dl. vand
1 ¾ dl. vand
2 dl. grahamsmel
3 dl. grahamsmel
1 dl. grahamsmel
3 dl. pizzamel eller hvedemel
4 ½ dl. pizzamel eller hvedemel
1 ½ dl. pizzamel eller hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Tomatsovs:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
100 g cherrytomater
150 g cherrytomater
50 g cherrytomater
1 dl frisk basilikum
1 ½ dl frisk basilikum
½ dl frisk basilikum
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 spsk. tomatpuré
1 ½ spsk. tomatpuré
½ spsk. tomatpuré
½ tsk. eddike
¾ tsk. eddike
¼ tsk. eddike
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
Topping:
30-40 g grønkål
50-60 g grønkål
15-20 g grønkål
2 store kartofler
3 store kartofler
1 stor kartoffel
2 kugler frisk mozzarella
3 kugler frisk mozzarella
1 kugle frisk mozzarella
4 spsk. pinjekerner
6 spsk. pinjekerner
2 spsk. pinjekerner
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie

Gær

Vand

Grahamsmel

Pizzamel

Salt

Olie - smagsneutral

Hvidløg

Cherrytomat

Basilikum

Hakkede tomater

Tomatpuré

Eddike - lagereddike

Sukker

Grønkål

Kartoffel

Mozzarella

Pinjekerner
Køkkenredskaber: til pizza med kartofler og grønkål
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
2 spiseskeer
1 lille gryde med låg
1 stor røreskål
1 røreske
1 rent viskestykke
1 par grydelapper
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 blender
1 bageplade
Bagepapir

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Lille gryde

Røreskål

Røreske

Viskestykke

Grydelapper

Skærebræt

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Søjleblender

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt grahamsmel, og rør det ud i vandet.
7.
Kom 2 deciliter af pizzamelet i dejen, og rør rundt. Tilsæt salt. Rør videre i 2 minutter.
8.
Kom resten af pizzamelet på køkkenbordet, og vend dejen i melet. Ælt dejen i cirka 3 minutter.
9.
Tilsæt olie. Ælt, til dejen er ensartet og smidig. Det tager cirka 5 minutter.
10.
Dæk pizzadejen med et viskestykke, og lad den hæve i 30-60 minutter.
11.
Del dejen i 4 lige store stykker, og form 4 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i 10-30 minutter.
Tomatsovs:
12.
Pil hvidløg, og skyl cherrytomater og basilikum. Kom cherrytomater, basilikum, hakkede tomater, tomatpuré, eddike, olie, salt og hvidløg op i en blender. Blend til en ensartet konsistens. Smag til med sukker.
Topping:
13.
Tænd ovnen på 250 grader, og sæt en bageplade derind, så den kan blive varm.
14.
Skyl grønkålen grundigt i en skål med vand, og riv bladene af hver stilk. Riv grønkålsbladene i små stykker. Se videoen.
15.
Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern. Se videoen.
Skræl kartoflen, og skær dem i papirtynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern. Se videoen.
Samle og bage pizzaen:
16.
Kom lidt grahamsmel på bordet, og vend bollerne i melet.
17.
Rul dejene flade til pizzabunde, og læg dem på hvert deres stykke bagepapir.
18.
Fordel en skefuld tomatsovs på en af pizzabundene. Bræk mozzarellakuglen i små stykker, og fordel en fjerdedel af den på pizzaen. Kom kartoffelskiver ovenpå.
Fordel en skefuld tomatsovs på en af pizzabundene. Bræk mozzarellakuglerne i små stykker, og fordel en sjettedel af det på pizzaen. Kom kartoffelskiver ovenpå.
Fordel en skefuld tomatsovs på en af pizzabundene. Bræk den halve mozzarellakugle i små stykker, og fordel halvdelen på pizzaen. Kom kartoffelskiver ovenpå.
19.
Dryp lidt olie på pizzaen, inden den skal i ovnen.
20.
Tag den varme bageplade ud af ovnen, og læg bagepapiret med pizzaen over på pladen. Husk at bruge grydelapper, så du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.
21.
Bag pizzaen i 7-8 minutter. Fordel en fjerdedel af grønkålsbladene og pinjekernerne på pizzaen. Bag videre i cirka 2 minutter.
Bag pizzaen i 7-8 minutter. Fordel en sjettedel af grønkålsbladene og pinjekerner på pizzaen. Bag videre i cirka 2 minutter.
Bag pizzaen i 7-8 minutter. Fordel halvdelen af grønkålsbladene og pinjekerner på pizzaen. Bag videre i cirka 2 minutter.
22.
Gør det samme med resten af pizzaerne.
Gør det samme med den anden pizza.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2969 kJ / 710 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 11 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer