
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Pitabrød og wraps>
- Pitabrød
Hjemmelavede pitabrød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 23 min.
Sværhedsgrad: Medium

Super nemt og lækkert! Lav dine egne hjemmelavede pitabrød med GoCooks nemme opskrift. Perfekt til aftensmaden eller i madpakken. Fyld det med dit yndlingsfyld eller rester fra køleskabet. Opskriften giver cirka 8 pitabrød.
Tip: Hvis du har tid nok, så lad dejen hæve i cirka 1 time. Så får du et ekstra stort hulrum.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pitabrød
Ingredienser
2 ½ dl. vand
50 g. gær
100 g. grahamsmel
½ tsk. salt
300 g. hvedemel
1 dl hvedemel til æltning

Vand

Gær

Grahamsmel

Salt

Hvedemel
Køkkenredskaber til pitabrød
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 lille gryde
1 stor skål
1 røreske
1 kagerulle
1 bageplade
Bagepapir
1 bagerist
1 rent viskestykke

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Lille gryde

Stor røreskål

Røreske

Kagerulle

Bageplade

Bagepapir

Bagerist

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Hæld vandet i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
4.
Hæld vandet over i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst. Se videoen.
5.
Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
6.
Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
7.
Ælt dejen med hænderne, til den er smidig og glat på overfladen. Se videoen.
8.
Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.
9.
Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse.
10.
Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
11.
Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke flad og rund med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Se videoen.
12.
Kom bagepapir på en bageplade. Læg de 8 pitabrød på bagepladen.
13.
Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.
14.
Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne ovenpå og nedenunder.
15.
Tag pitabrødene ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist, og dæk dem til med et viskestykke.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 761 kJ / 182 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 83 %
Fedt: 5 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer