- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Pita med rødbedefalafler
Pita med rødbedefalafler
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Måske kender du falafler? Men kender du også rødbedefalafler? Rødbeden giver en flot farve og en sød smag. I denne udgave af pita med rødbedefalafler, laves falaflerne i ovn, som gør at det er super nemt at lave. Vi har brugt forkogte rødbeder. Du kan dog også koge rødbederne selv. Find opskriften på - kogte rødbeder - her på GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pita med rødbedefalafler
Rødbedefalafler:
1 brik kogte kikærter (ca. 240 g.)
1½ brik kogte kikærter (ca. 360 g.)
½ brik kogte kikærter (ca. 120 g.)
½ løg
¾ løg
¼ løg
1 fed hvidløg
1½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 tsk. stødt koriander
1½ tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt spidskommen
100 g. forkogte rødbeder
150 g. forkogte rødbeder
50 g. forkogte rødbeder
2-4 spsk. hvedemel
4-6 spsk. hvedemel
1-2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. sesamfrø
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. sesamfrø
Dressing:
2 dl. yoghurt naturel
3 dl. yoghurt naturel
1 dl. yoghurt naturel
5 kviste frisk mynte
7 kviste frisk mynte
3 kviste frisk mynte
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
8 pitabrød (købte eller hjemmebagte)
12 pitabrød (købte eller hjemmebagte)
4 pitabrød (købte eller hjemmebagte)
1 hjertesalat
1½ hjertesalat
½ hjertesalat
1 agurk
1½ agurk
½ agurk
1 løg
1½ løg
½ løg
Kikærter (brik)
Løg
Hvidløg
Koriander (stødt)
Stødt spidskommen
Forkogte rødbeder
Hvedemel
Salt
Peber
Sesamfrø
Yoghurt naturel
Mynte
Citron
Pitabrød (fuldkorn)
Hjertesalat
Agurk
Køkkenredskaber til pita med rødbedefalafler
1 foodprocessor/blender/minihakker
1 bageplade
1 ark bagepapir
1 køkkenvægt
1 citruspresser
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
2 små skåle
1 paletkniv
1 si
1 decilitermål
1 skærebræt
1 spiseske
1 teske
Foodprocessor
Bageplade
Bagepapir
Køkkenvægt
Citruspresser
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Lille røreskål
Paletkniv
Si
Decilitermål
Skærebræt
Spiseske
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Falafler:
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Kom bagepapir på en bageplade.
5.
Hæld vandet fra kikærterne ned i en si. Skyl kikærterne i koldt vand i cirka 1 minut. Lad vandet dryppe fra.
6.
Pil løg og hvidløg.
7.
Kom kikærter, løg, hvidløg, koriander, spidskommen, forkogte rødbeder og hvedemel i en blender. Kør det til en ensartet masse. Smag til med salt og peber
8.
Form falafler af massen med en spiseske, og læg dem på bagepladen. Dyp evt. skeen i et glas med vand, falafelmassen slipper skeen lettere.
9.
Drys falaflerne med sesamfrø.
10.
Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter.
11.
Vend dem med en paletkniv, og bag dem videre i 10 minutter mere.
Dressing:
12.
Kom yoghurten op i en lille skål.
13.
Kom vand i en anden skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
14.
Hak mynten fint, og kom den op i skålen til yoghurten. Rør det sammen. Se videoen.
15.
Pres saften fra citronen. Se videoen.
16.
Smag dressingen til med citron, salt og peber.
Tilbehør:
17.
Varm pitabrødene i ovnen eller på en brødrister.
18.
Skyl hjertesalaten og agurken. Del hjertesalaten i mindre stykker. Se videoen.
19.
Skær agurken og løget i tynde skiver.
20.
Kom 2-3 rødbedefalafler i et pitabrød, og fyld hjertesalat, agurk, rødløg og dressing i.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2406 kJ / 575 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 66 %
Fedt: 13 %
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer