
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Pita med kylling
Hjemmelavede pita med kylling
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 53 min.
Sværhedsgrad: Medium

Mangler du inspiration til madpakken eller nem aftensmad? Så lav prøv GoCooks opskrift på hjemmelavet pita med dressing, kylling og 100% dine egne grøntsager.
Tip: Lad dejen hæve i 1 time, hvis du har ekstra tid. Du kan også skifte lidt af hvedemelet ud med grahamsmel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pita med kylling
Hjemmelavede pitabrød:
2 ½ dl lunkent vand
3 ¾ dl lunkent vand
1 ¼ dl lunkent vand
50 g. gær
75 g. gær
25 g. gær
100 g. grahamsmel
150 g. grahamsmel
50 g. grahamsmel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
300 g. hvedemel
450 g. hvedemel
150 g. hvedemel
1 dl. hvedemel til æltning
450 g. hvedemel
150 g. hvedemel
Fyld med kylling:
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
2 tomater
3 tomater
1 tomat
½ iceberghoved
¾ iceberghoved
¼ iceberghoved
1 dåse majs
1 ½ dåse majs
½ dåse majs
1 kyllingebryst
1 ½ kyllingebryst
½ kyllingebryst
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Dressing
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl persille
2 dl. yoghurt naturel
3 dl. yoghurt naturel
1 dl yoghurt naturel
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Vand

Gær

Grahamsmel

Salt

Hvedemel

Agurk

Tomat

Grønt salathoved

Løse majs

Kyllingebryst

Olie - smagsneutral

Persille

Yoghurt naturel

Peber
Køkkenredskaber til pita med kylling
1 stegepande
1 lille gryde
1 stor skål
1 lille skål
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 røreske
1 kagerulle
Bageplade
Bagepapir
Bagerist
1 rent viskestykke
3 skærebrætter
1 dørslag
2 store skarpe knive
1 lille skarpe knive
1 lille skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 spiseske
1 teske
1 paletkniv

Stegepande

Lille gryde

Stor røreskål

Lille røreskål

Køkkenvægt

Decilitermål

Røreske

Kagerulle

Bageplade

Bagepapir

Bagerist

Viskestykke

Skærebræt

Dørslag

Stor skarp kniv - kokkekniv

Urtekniv

Spiseske

Teske

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hjemmelavede pitabrød:
3.
Tag en gryde frem. Hæld vandet i gryden, og varm det, til det er fingervarmt. Se videoen.
Tag en gryde frem. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt. Se videoen.
Tag en gryde frem. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt. Se videoen.
4.
Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst. Se videoen.
5.
Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
6.
Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
7.
Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter.
Se videoen.
Se videoen.
8.
Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.
9.
Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.
10.
Tænd ovnen på 240 grader varmluft.
11.
Kom bagepapir på en bageplade.
12.
Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke rund og flad med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Se videoen.
Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke rund og flad med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Se videoen.
13.
Læg de 8 pitabrød på bagepladen.
Læg de 12 pitabrød på bagepladen.
Læg de 4 pitabrød på bagepladen.
14.
Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.
15.
Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne både ovenpå og nedenunder. Mens pitabrødene er i ovnen, kan du gøre fyldet klar.
16.
Tag pitabrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Dæk dem til med et rent viskestykke.
Tag pitabrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Dæk dem til med et rent viskestykke.
Fyldt med kylling:
17.
Tag et skærebræt og en kniv frem, og skær kyllingebrystet i små tern. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
18.
Varm en stegepande op til høj varme. Tilsæt olie. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
Varm en stegepande op til høj varme. Tilsæt olie. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
Varm en stegepande op til høj varme. Tilsæt olie. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
Dressing til pitabrød:
19.
Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Se videoen.
20.
Tag en skål frem. Hak persillen, og kom den i skålen. Se videoen.
21.
Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.
Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.
Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.
Tilbehør til pitabrød:
22.
Tag et dørslag frem. Hæld majsene i dørslaget, og lad dem dryppe af.
23.
Skyl agurk og tomater. Skær dem i tern. Se videoen.
24.
Skyl salaten. Skær icebergsalaten i store stykker. Se videoen.
25.
Kom agurk, tomater, icebergsalat, majs og kylling i pitabrødene, og servér med dressingen ved siden af. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1376 kJ / 329 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 17 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer