
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Persillepesto
Persillepesto
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hjemmelavet persillepesto er perfekt til pasta eller på brød. Hjemmelavet pesto med persille slår med garanti den pesto, du kan købe i butikkerne. Du kan bruge både bredbladet eller kruspersille i opskriften. Persillepesto kan holde sig cirka en uge i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til persillepesto
Persillepesto:
1 dl. persille
1 fed hvidløg
½ dl. olie
½ dl. mandler
½ tsk. salt
1 knivdspids peber

Persille

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Mandler

Salt

Peber
Køkkenredskaber til persillepesto
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 blender/foodprocessor
1 decilitermål
1 teske

Lille røreskål

Viskestykke

Søjleblender

Decilitermål

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Persillepesto:
3.
Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Se videoen.
4.
Pil hvidløget.
5.
Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto.
6.
Smag til med salt og peber. Hvis du synes, pestoen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 565 kJ / 135 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 6 %
Fedt: 90 %
Heraf mættet fedt: 0,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer