![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- 3 x hummus
Hummus med tre farver
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/anylsc4k/8k9a4308-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Du laver 1 hummus og får 3 x hummus?? Hvordan? Jo, del hummus-portionen i tre, tilsæt forskellig smag til de tre portioner og vupti, så har du 3 x hummus af 1 opskrift.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til 3 x hummus
Hummus:
1 brik kikærter (ca. 230 g.)
1 fed hvidløg
½ citron
½ tsk. salt
½ dl. olivenolie
1 spsk. tahin
50 g. soltørrede tomater
½ dl. persille
![](/media/lxkiysaw/kikaerter-06-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kikærter (brik)
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/mssdxt1x/ekstra_jomfruolivenolie-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Jomfruolivenolie
![](/media/00cnbshn/tahin-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tahin
![](/media/5q1bjl1s/soltoerredetometer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Soltørrede tomater
![](/media/nivfv5nu/fdb-persille_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Persille
Køkkenredskaber til 3 x hummus
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 dørslag
1 blender
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 citruspresser
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/drodfo1l/søjleblender-leksikon-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Søjleblender
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hummus:
3.
Hæld vandet fra kikærterne ned i en si. Skyl kikærterne i koldt vand i cirka 1 minut. Lad vandet dryppe fra.
4.
Pil hvidløget.
5.
Skær citronen over. Pres saften fra ½ citron. Se videoen.
6.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
7.
Hak persillen fint. Se videoen.
8.
Kom kikærter, hvidløg, citronsaft, salt, olie og tahin i en blender. Blend i ca. 1 minut, til der ikke er flere klumper.
9.
Hvis du vil have din hummus lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseskefulde olie mere i.
10.
Del hummussen op i tre lige store portioner i hver sin skål.
Hummus med soltørrede tomater:
11.
Blend den ene portion med soltørrede tomater.
Hummus med persille:
12.
Rør hakket persille i den anden portion.
13.
Smag dine 3 x hummus til med salt, olie og citron.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1025 kJ / 245 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer