
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Peberfrugtsovs
Peberfrugtsovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem

Skal det være rigtig lækkert, er det oplagt at lave din egen sovs. Prøv den her med peberfrugter, der har en uimodståelig sødme og frisk syrlighed - brug den som dip til dine grøntsagsstænger eller sovs til din kylling eller kartoffelbåde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til peberfrugtsovs
Ingredienser
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
1 spsk. sojasauce
1 lime
1 ½ lime
½ lime

Peberfrugt

Honning

Soja

Lime
Køkkenredskaber til peberfrugtsovs
1 måleske
1 bageplade
1 lille skål
1 stykke bagepapir
1 lille skarp kniv
1 frysepose
1 skærebræt
1 stavblender eller foodprocessor

Måleskeer

Bageplade

Lille røreskål

Bagepapir

Urtekniv

Frysepose

Skærebræt

Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grill peberfrugterne:
3.
Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Tænd ovnen og indstil den til 225 grader grill.
Tænd ovnen og indstil den til 225 grader grill.
Tænd ovnen og indstil den til 225 grader grill.
5.
Skyl peberfrugterne, og læg dem på bagepladen.
Skyl peberfrugterne og læg dem på bagepladen.
Skyl peberfrugten og læg den på bagepladen.
6.
Sæt bagepladen i ovnen på øverste rille. Hold godt øje med peberfrugterne! Vend peberfrugterne, når de begynder at blive sorte på den ene side.
Sæt bagepladen i ovnen på øverste rille. Hold godt øje med peberfrugterne!
Vend peberfrugterne når de begynder at blive sorte på den ene side.
Vend peberfrugterne når de begynder at blive sorte på den ene side.
Sæt bagepladen i ovnen på øverste rille. Hold godt øje med peberfrugten!
Vend peberfrugten når den begynder at blive sort på den ene side.
Vend peberfrugten når den begynder at blive sort på den ene side.
7.
Bag peberfrugterne, til de er sorte på den anden side.
Bag peberfrugterne til de er sorte på den anden side.
Bag peberfrugten til den er sort på den anden side.
8.
Tag bagepladen med peberfrugterne ud af ovnen.
Tag bagepladen med peberfrugterne ud af ovnen.
Tag bagepladen med peberfrugten ud af ovnen.
9.
Læg peberfrugterne i en frysepose og slå knude på posen. Vent 10 minutter.
Læg peberfrugterne i en frysepose og slå knude på posen. Vent 10 minutter.
Læg peberfrugten i en frysepose og slå knude på posen. Vent 10 minutter.
Peberfrugtsovs:
10.
Tag peberfrugterne ud af posen.
Tag peberfrugterne ud af posen.
Tag peberfrugten ud af posen.
11.
Pil den sorte skal af peberfrugterne med fingrene.
Pil den sorte skal af peberfrugterne med fingrene.
Pil den sorte skal af peberfrugten med fingrene.
12.
Skær peberfrugterne over, og fjern kernerne.
Skær peberfrugterne over og fjern kernerne.
Skær peberfrugten over og fjern kernerne.
13.
Skær limefrugten over i to halve og pres 2 spiseskeer saft ud af limen. Se videoen.
Skær limefrugten over i to halve og pres 3 spiseskeer saft ud af limen. Se videoen.
Skær limefrugten over i to halve og pres 2 spiseskeer saft ud af limen. Se videoen.
14.
Put peberfrugter, honning, soja og limesaft en i blender, og blend det hele sammen til en sauce. Smag til med honning, soja og lime.
Put peberfrugter, honning, soja og limesaft en i blender, og blend det hele sammen til en sauce.
Put peberfrugten, honning, soja og limesaft en i blender, og blend det hele sammen til en sauce.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 171 kJ / 41 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 86 %
Fedt: 4 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer