- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Peberfrugtsovs
Peberfrugtsovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem
Skal det være rigtig lækkert, er det oplagt at lave din egen sovs. Prøv den her med peberfrugter, der har en uimodståelig sødme og frisk syrlighed - brug den som dip til dine grøntsagsstænger eller sovs til din kylling eller kartoffelbåde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til peberfrugtsovs
Ingredienser
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
1 spsk. sojasauce
1 lime
1 ½ lime
½ lime
Peberfrugt
Honning
Soja
Lime
Køkkenredskaber til peberfrugtsovs
1 måleske
1 bageplade
1 lille skål
1 stykke bagepapir
1 lille skarp kniv
1 frysepose
1 skærebræt
1 stavblender eller foodprocessor
Måleskeer
Bageplade
Lille røreskål
Bagepapir
Urtekniv
Frysepose
Skærebræt
Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grill peberfrugterne:
3.
4.
Tænd ovnen og indstil den til 225 grader grill.
Tænd ovnen og indstil den til 225 grader grill.
Tænd ovnen og indstil den til 225 grader grill.
5.
6.
Vend peberfrugterne når de begynder at blive sorte på den ene side.
Vend peberfrugten når den begynder at blive sort på den ene side.
7.
8.
Tag bagepladen med peberfrugterne ud af ovnen.
Tag bagepladen med peberfrugterne ud af ovnen.
Tag bagepladen med peberfrugten ud af ovnen.
9.
Læg peberfrugterne i en frysepose og slå knude på posen. Vent 10 minutter.
Læg peberfrugterne i en frysepose og slå knude på posen. Vent 10 minutter.
Læg peberfrugten i en frysepose og slå knude på posen. Vent 10 minutter.
Peberfrugtsovs:
10.
Tag peberfrugterne ud af posen.
Tag peberfrugterne ud af posen.
Tag peberfrugten ud af posen.
11.
Pil den sorte skal af peberfrugterne med fingrene.
Pil den sorte skal af peberfrugterne med fingrene.
Pil den sorte skal af peberfrugten med fingrene.
12.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 171 kJ / 41 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 86 %
Fedt: 4 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer