Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Mayo:

3.

Kom æggeblommer og salt i en skål med høje kanter. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter. Se videoen.

4.

Tilsæt sennep, og pisk i 1 minut mere.

5.

Hæld halvdelen af olien i skålen lidt ad gangen, mens du pisker. Du må ikke tilsætte for meget på en gang. Hold pause, når du har tilsat halvdelen af olien.

6.

Pres saften fra citronen, og tilsæt 1-2 teskefulde.

7.

Pisk videre, mens du tilsætter resten af olien lidt efter lidt. Det tager op til 10 minutter.

8.

Hvis du bruger frisk estrgon, så kom vand i en lille skål, og skyl estragonen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

9.

Hak estragonbladene fint. Se videoen.

10.

Rør estragon og cremefraiche i mayonnaisen.

11.

Smag estragonmayoen til med ekstra citronsaft, sennep, salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 2305 kJ / 551 kcal

Protein: 2 %

Kulhydrat: 1 %

Fedt: 97 %

Heraf mættet fedt: 5,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Emulsion (+ mayo opskrift) Køkkenmagi

Emulsion (+ mayo opskrift) Køkkenmagi

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 21 min