
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Estragonmayo
Estragonmayo
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her får du muligheden for at lave 100% din egen mayonnaise med estragon. Estragon er også det krydderi som bruges i bearnaise, og derfor vil du måske synes mayoen smager lidt som bearnaise.
Du kan eksempelvis bruge mayoen som dip til fritter eller som spread i sandwich.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til estragonmayo
Mayo:
½ citron
¾ citron
¼ citron
2 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggeblommer
1 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids sennep
1½ knivspids sennep
½ knivspids sennep
2½ dl. rapsolie eller anden smagsneutral olie
3¾ dl. rapsolie eller anden smagsneutral olie
1¼ dl. rapsolie eller anden smagsneutral olie
½ dl. frisk eller 1 spsk. tørret estragon
¾ dl. frisk eller 1½ spsk. tørret estragon
¼ dl. frisk eller ½ spsk. tørret estragon
2 spsk. creme fraiche
3 spsk. creme fraiche
1 spsk. creme fraiche
Peber til tilsmagning

Citron

Æggeblommer (pasteuriserede)

Salt

Sennep

Rapsolie

Estragon

Creme fraiche

Peber
Køkkenredskaber til estragonmayo
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 teske
1 decilitermål
1 elpisker
1 mellem skål
1 rent viskestykke

Skærebræt

Stor skarp kniv

Citruspresser

Teske

Decilitermål

Elpisker

Mellem skål

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mayo:
3.
Kom æggeblommer og salt i en skål med høje kanter. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter. Se videoen.
4.
Tilsæt sennep, og pisk i 1 minut mere.
5.
Hæld halvdelen af olien i skålen lidt ad gangen, mens du pisker. Du må ikke tilsætte for meget på en gang. Hold pause, når du har tilsat halvdelen af olien.
6.
Pres saften fra citronen, og tilsæt 1-2 teskefulde.
7.
Pisk videre, mens du tilsætter resten af olien lidt efter lidt. Det tager op til 10 minutter.
8.
Hvis du bruger frisk estrgon, så kom vand i en lille skål, og skyl estragonen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
9.
Hak estragonbladene fint. Se videoen.
10.
Rør estragon og cremefraiche i mayonnaisen.
11.
Smag estragonmayoen til med ekstra citronsaft, sennep, salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2305 kJ / 551 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 1 %
Fedt: 97 %
Heraf mættet fedt: 5,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer