
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Pastasalat med laks
Pastasalat med laks
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

En nem pastasalat med røget laks - lige til at komme i madpakken.
Tip: Med en færdigkøbt dilddressing, bliver det helt perfekt!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pastasalat med laks
Pasta:
1 l. vand
1 tsk. salt
300 g. fuldkornspastaskruer
Fyld:
2 tomater
3 tomater
1 tomat
¼ spidskål
½ spidskål
⅛ spidskål
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
150 g. frisk spinat
225 g. frisk spinat
75 g. frisk spinat
300 g. røget laks
450 g. røget laks
150 g. røget laks

Vand

Salt

Pasta (fuldkorn)

Tomat

Spidskål

Avocado

Spinat

Laks (røget)
Køkkenredskaber til pastasalat med laks
1 teske
1 stor gryde
1 grydelåg
1 dørslag
1 stor skål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 rent viskestykke

Teske

Stor gryde

Grydelåg

Dørslag

Stor røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Spiseske

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge pasta:
3.
Hæld vand og salt i en stor gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
4.
Kom pastaskruer i det kogende vand, og kog dem efter anvisningen på pakken.
5.
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld pastaskruerne ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad dem dryppe af. Kom pastaen op i en stor skål.
Pastasalat:
6.
Tag et skærebræt og en skarp kniv. Vask tomaterne, og skær dem over på midten. Skær dem derefter i tynde skiver. Kom dem op i skålen med pasta.
7.
Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler.
8.
Tag en ske. Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Tag avocadokødet ud af skrællen med skeen. Se videoen.
9.
Skær avocadokødet i tern, og kom det op i skålen.
10.
Tag et dørslag. Kom spinaten i dørslaget, og skyl den under koldt vand. Lad spinaten dryppe af på et rent viskestykke.
11.
Skær røget laks i mindre stykker. Kom laks og spinat op i skålen.
12.
Bland salaten sammen, og servér eventuelt med dilddressing til.
Bland salaten sammen, og servér med dilddressing til.
Bland salaten sammen, og servér med dilddressing til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2070 kJ / 495 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer