
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Pastasalat med kalkun
Pastasalat med kalkun
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Her har du en lækker pastasalat, der er perfekt til madpakken! Du kan bruge kalkunbryst eller kyllingebryst i opskriften. Same, same.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pastasalat med kalkun
Pastasalat:
200 g. grønne bønner
300 g. grønne bønner
100 g. grønne bønner
2 l vand
3 l vand
1 l vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
300 g. pasta, f.eks. penne, gerne fuldkorn
450 g. pasta, f.eks. penne, gerne fuldkorn
150 g. pasta, f.eks. penne, gerne fuldkorn
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
300 g. kalkunbryst
600 g. kalkunbryst
150 g. kalkunbryst
3 spsk. olie
4 spsk. olie
1 spsk. olie
15 g. smør
20 g. smør
7 g. smør
200 g. cherrytomater
300 g. cherrytomater
100 g. cherrytomater
Dressing:
1 bundt persille
1 ½ bundt persille
½ bundt persille
2 dl cremefraiche, 18 %
3 dl cremefraiche, 18 %
1 dl cremefraise, 18 %
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Grønne bønner

Vand

Salt

Pasta (fuldkorn)

Hvidløg

Peberfrugt

Kalkun

Olie - smagsneutral

Smør

Cherrytomat

Persille

Creme fraiche

Peber
Køkkenredskaber: til pastasalat med kalkun
1 si
2 store gryder
2 spiseskeer
1 decilitermål
1 teske
2 skærebrædder
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
2 mellem skåle
1 viskestykke
1 blender/foodprocessor
1 hvidløgspresser

Si

Stor gryde

Spiseske

Decilitermål

Teske

Skærebræt

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem røreskål

Viskestykke

Søjleblender

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pastasalat:
3.
Skyl bønnerne, og skær dem i 3 centimeter lange stykker.
4.
Hæld vand og salt i en stor gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
5.
Kom pastaen i det kogende vand, og kog pastaen efter anvisningen på pakken. 4 minutter før pastaen er kogt færdig, kommer du de grønne bønner i gryden.
6.
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld pasta og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over pastaen og bønnerne.
7.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
8.
Skyl peberfrugten, og skær den over på langs. Skrab kernerne og det hvide indeni peberfrugten væk. Se videoen.
9.
Skær peberfrugten ud i 2 x 2 centimeter tern.
10.
Tag et rent skærebræt til kalkunbrystet. Skær kalkunbrystet i stykker på 2 x 2 centimer. Vask hænder, efter du har rørt ved råt kød.
11.
Hæld olie og smør i en gryde, og varm det godt op.
12.
Kom kalkunstykkerne i gryden, og steg dem i 10 minutter, til de er gyldne. Rør rundt i gryden imens.
Kom kalkunstykkerne i gryden, og steg dem i 10 minutter, til de er gyldne. Rør rundt i gryden imens.
13.
Kom hvidløg og peberfrugt i gryden, og steg i 2 minutter.
14.
Vask cherrytomaterne, og skær dem i kvarte.
15.
Dressing: Kom koldt vand i en skål. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke.
Se videoen.
Se videoen.
Dressing:
16.
Kom persille og cremefraiche i en blender. Blend i cirka 1 minut, til persillen er finthakket.
17.
Kom dressingen i en skål, og smag til med salt og peber.
18.
Vend dressingen med pastaen og de grønne bønner, og pynt med cherrytomater.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2627 kJ / 624 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer