1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Pasta, ris og nudler >
  5. Øvrig pasta >
  6. Pasta med fiskeragout

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fiske- og tomatragout:

3.

Skyl fisken, og skær den ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder.

4.

Tag et rent skærebræt. Pil, og hak løget. Se videoen.

5.

Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den. Skær fenniklen i små terninger. Se videoen.
Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den godt. Skær fenniklen i små terninger. Se videoen.

6.

Pil og pres hvidløget. Se videoen.

7.

Skyl tomaterne, og skær dem i store terninger. Se videoen.

8.

Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

9.

Hæld olien i en gryde, og varm den op.

10.

Kom løgene i gryden, skru ned på middelvarme, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er klare. Se videoen.

11.

Kom fennikelternene i gryden, og steg dem i 2-3 minutter.

12.

Kom hvidløg og tomater i gryden. Rør rundt.

13.

Skru op for varmen, og steg cirka 3 minutter, til tomaterne er bløde. Rør rundt imens.

14.

Kom salt og peber i gryden. Rør igen.
Kom salt og peber i gryden. Rør rundt igen.

15.

Kom fisken i gryden, og rør forsigtigt.

16.

Læg låg på gryden, og skru ned. Lad fisken koge i cirka 5 minutter, til den er gennemkogt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på, indtil retten skal samles.

Pasta:

17.

Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

18.

Kom pastaen i gryden, og rør rundt. Kog pastaen uden låg i cirka 10-12 minutter, til den er al dente. Det betyder, at den stadig har lidt "bid" og ikke er helt blød.

19.

Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen og kogevandet ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad pastaen dryppe af, og hæld den i et fad.

20.

Kom fisk og tomatragout i fadet, og bland det rundt.
Hæld fisk og tomatragout i fadet, og bland det rundt.
Kom fisk og tomatragout i fadet, og bland rundt.

21.

Hak basilikumbladene, og drys dem over retten. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2539 kJ / 605 kcal

Protein: 26 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 16 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Fennikel, ordne

Fennikel, ordne

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Tomat, hakke

Tomat, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Løg, svitse

Løg, svitse

Inspiration

Lasagne med kylling og rodfrugter

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Spaghetti med linsesovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Oksekødsfodbolde med pasta

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 65 min