
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Pasta med fiskeragout
Pasta med fiskeragout
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

Ragout er det franske ord for gryderet. Sæt skub i din pasta med en lækker fiskeragout. Det er let, sundt og smager dejligt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pasta med fiskeragout
Fiskeragout
450 g mørksej eller anden fisk uden skind og ben
675 g mørksej eller anden fisk uden skind og ben
225 g mørksej eller anden fisk uden skind og ben
2 løg
3 løg
1 løg
1 fennikel
1 ½ fennikel
½ fennikel
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
6 tomater
9 tomater
3 tomater
2 dl frisk basilikum
3 dl frisk basilikum
1 dl frisk basilikum
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
¾ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
¾ tsk. peber
1 tsk. peber
½ tsk. peber
Pasta
4 l vand
6 l vand
2 l vand
1 ½ spsk. salt
2 spsk. salt
¾ spsk. salt
450 g fuldkornspasta
675 g fuldkornspasta
225 g fuldkornspasta

Mørksej (filet)

Løg

Fennikel

Hvidløg

Tomat

Basilikum

Olie - smagsneutral

Salt

Peber

Vand

Spaghetti
Køkkenredskaber til pasta med fiskeragout
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 hvidløgspresser
2 mellem gryder
2 grydeskeer
1 grydelåg
1 dørslag

Køkkenvægt

Målebæger

Måleskeer

Stor skarp kniv - kokkekniv

Urtekniv

Skærebræt

Hvidløgspresser

Mellem gryde

Grydeske

Grydelåg

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fiske- og tomatragout:
3.
Skyl fisken, og skær den ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder.
4.
Tag et rent skærebræt. Pil, og hak løget. Se videoen.
5.
Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den. Skær fenniklen i små terninger. Se videoen.
Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den godt. Skær fenniklen i små terninger. Se videoen.
6.
Pil og pres hvidløget. Se videoen.
7.
Skyl tomaterne, og skær dem i store terninger. Se videoen.
8.
Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
9.
Hæld olien i en gryde, og varm den op.
10.
Kom løgene i gryden, skru ned på middelvarme, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er klare. Se videoen.
11.
Kom fennikelternene i gryden, og steg dem i 2-3 minutter.
12.
Kom hvidløg og tomater i gryden. Rør rundt.
13.
Skru op for varmen, og steg cirka 3 minutter, til tomaterne er bløde. Rør rundt imens.
14.
Kom salt og peber i gryden. Rør igen.
Kom salt og peber i gryden. Rør rundt igen.
15.
Kom fisken i gryden, og rør forsigtigt.
16.
Læg låg på gryden, og skru ned. Lad fisken koge i cirka 5 minutter, til den er gennemkogt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på, indtil retten skal samles.
Pasta:
17.
Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
18.
Kom pastaen i gryden, og rør rundt. Kog pastaen uden låg i cirka 10-12 minutter, til den er al dente. Det betyder, at den stadig har lidt "bid" og ikke er helt blød.
19.
Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen og kogevandet ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad pastaen dryppe af, og hæld den i et fad.
20.
Kom fisk og tomatragout i fadet, og bland det rundt.
Hæld fisk og tomatragout i fadet, og bland det rundt.
Kom fisk og tomatragout i fadet, og bland rundt.
21.
Hak basilikumbladene, og drys dem over retten. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2539 kJ / 605 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer