- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Virale madtrends>
- Pasta chips med grøntsagsdip
Pasta chips med blomkålspuré og ærtepesto
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Pasta Chips er en viral trend. Den lækre snack er perfekt til hygge. I GoCooks opskrift har vi pimpet de bagte chips med to lækre chips af blomkålspuré og ærtepesto. Du kan lave den ene dip eller dem begge. Så hvorfor ikke prøve denne virale favorit i dag?
Tip: Du kan bage pastaerne i en Airfryer i 10 minutter ved 200 grader i stedet for at bruge ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pasta chips med grøntsagsdip
Pasta chips:
250 g pasta (ca. ½ pose)
375 g pasta (ca. ¾ pose)
125 g pasta (ca. ¼ pose)
3 liter vand
4 ½ liter vand
1 ½ liter vand
20 g parmesanost (ca. 3 spsk.)
30 g parmesanost (ca. 5 spsk.)
10 g parmesanost (ca. 2 spsk.)
½ tsk. oregano
1 tsk. oregano
½ tsk. oregano
½ tsk. hvidløgspulver
1 tsk. hvidløgspulver
½ tsk. hvidløgspulver
1 spsk. olivenolie
1 ½ spsk. olivenolie
½ spsk. olivenolie
½ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids friskkværnet sort peber
1 stor knivspids friskkværnet sort peber
1 lille knivspids friskkværnet sort peber
Ærtepesto:
200 g ærter
300 g ærter
100 g ærter
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 fed hvidløg
50 g parmesanost
75 g parmesanost
25 g parmesanost
½ dl olivenolie
1 dl olivenolie
2 spsk. olivenolie
½ citron
1 citron
¼ citron
½ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids friskkværnet sort peber
1 knivspids friskkværnet sort peber
1 knivspids friskkværnet sort peber
Blomkålspuré:
1 blomkål
1 stort blomkål
½ blomkål
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 lille fed hvidløg
2 dl mælk
3 dl mælk
1 dl mælk
3 spsk. olivenolie
4 ½ spsk. olivenolie
1 ½ spsk. olivenolie
1 citron
1 ½ citron
½ citron
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber fra kværn
1 stor knivspids peber fra kværn
1 lille knivspids peber fra kværn
evt. 20 g parmesanost til pynt
evt. 30 g parmesanost til pynt
evt. 10 g parmesanost til pynt
Pasta (fuldkorn)
Vand
Parmesanost
Oregano (tørret)
Hvidløgspulver
Olivenolie
Salt
Peber
Ærter
Hvidløg
Jomfruolivenolie
Citron
Blomkål
Mælk
Køkkenredskaber til pasta chips med grøntsagsdip
1 stor skål
1 spiseske
1 sæt måleskeer
1 bageplade
bagepapir
1 minihakker eller foodprocessor
Stor røreskål
Spiseske
Måleskeer
Bageplade
Bagepapir
Minihakker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge pasta:
3.
Kom vand og salt i gryden. Bring vandet i kog ved høj varme.
4.
Kog pastaen i cirka 8 minutter. Se den præcise tid på pakken. Se videoen.
5.
Mærk med en gaffel, om pastaen er færdig. Den skal være al dente. Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget.
Pasta chips:
6.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
7.
Kom pastaen i en stor skål.
8.
Riv parmesanosten over pastaen.
9.
Kom hvidløgspulver, oregano, olivenolie, salt og peber i skålen. Bland det hele sammen.
10.
Kom bagepapir på en bageplade.
11.
Fordel pastaen på bagepapiret i ét lag.
12.
Sæt pastaen i ovnen, og bag den i 20 minutter.
Ærtepesto:
13.
Hæld ærterne i en skål. Hæld kogende vand over dem fra en elkedel. Lad dem trække i 5 minutter.
14.
Sæt en si i vasken. Hæld ærterne i sien.
15.
Kom ærterne i en minihakker eller en foodprocessor sammen med olien.
16.
Pil hvidløget, og hak det. Kom det ned i blenderen.
17.
Riv parmesanosten ned i blenderen.
18.
Blend dippen, til der ikke er flere store klumper.
19.
Pres saften fra citronen. Se videoen.
20.
Smag ærtepestoen til med citronsaft, salt og peber.
Blomkålspuré:
21.
Fjern eventuelle grønne blade fra blomkålen. Skyl blomkålen, og fjern den nederste del af stokken. Skær blomkålen i stykker, og kom stykkerne op i en mellemstor gryde. Se videoen.
22.
Pil hvidløget, og hak det groft. Kom det i gryden. Se videoen.
Pil hvidløgene, og hak det groft. Kom det i gryden. Se videoen.
Pil hvidløget, og hak det groft. Kom det i gryden. Se videoen.
23.
Tilsæt mælk, og bring mælken i kog ved høj varme.
24.
Skru ned for gryden til lav varme, og damp blomkålen i cirka 15 minutter, til den er mør.
25.
Sæt en si i en stor skål. Hæld den kogte blomkål og mælk i sien. Gem mælken.
26.
Kom den kogte blomkål i en søjleblender eller foodprocessor. Se videoen.
27.
Kom olie i blenderen. Blend blomkålen helt glat og cremet.
28.
Tilsæt den kogte mælk, hvis blomkålspuréen er for tyk.
29.
Pres saften fra citronen. Se videoen.
30.
Smag blomkålspuréen til med citronsaft, salt og peber.
31.
Kom blomkålspuréen i en skål. Pynt eventuelt med revet parmesanost.
Anretning:
32.
Tag dine bagte pastaskruer ud af ovnen. Server dem med de to slags dip til, mens de er varme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2621 kJ / 624 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 7,7 g
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer