1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Verdensmad>
  5. Virale madtrends>
  6. Pasta chips med grøntsagsdip

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge pasta:

3.

Kom vand og salt i gryden. Bring vandet i kog ved høj varme.

4.

Kog pastaen i cirka 8 minutter. Se den præcise tid på pakken. Se videoen.

5.

Mærk med en gaffel, om pastaen er færdig. Den skal være al dente. Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget.

Pasta chips:

6.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

7.

Kom pastaen i en stor skål.

8.

Riv parmesanosten over pastaen.

9.

Kom hvidløgspulver, oregano, olivenolie, salt og peber i skålen. Bland det hele sammen.

10.

Kom bagepapir på en bageplade.

11.

Fordel pastaen på bagepapiret i ét lag.

12.

Sæt pastaen i ovnen, og bag den i 20 minutter.

Ærtepesto:

13.

Hæld ærterne i en skål. Hæld kogende vand over dem fra en elkedel. Lad dem trække i 5 minutter.

14.

Sæt en si i vasken. Hæld ærterne i sien.

15.

Kom ærterne i en minihakker eller en foodprocessor sammen med olien.

16.

Pil hvidløget, og hak det. Kom det ned i blenderen.

17.

Riv parmesanosten ned i blenderen.

18.

Blend dippen, til der ikke er flere store klumper.

19.

Pres saften fra citronen. Se videoen.

20.

Smag ærtepestoen til med citronsaft, salt og peber.

Blomkålspuré:

21.

Fjern eventuelle grønne blade fra blomkålen. Skyl blomkålen, og fjern den nederste del af stokken. Skær blomkålen i stykker, og kom stykkerne op i en mellemstor gryde. Se videoen.

22.

Pil hvidløget, og hak det groft. Kom det i gryden. Se videoen.

Pil hvidløgene, og hak det groft. Kom det i gryden. Se videoen.

Pil hvidløget, og hak det groft. Kom det i gryden. Se videoen.

23.

Tilsæt mælk, og bring mælken i kog ved høj varme.

24.

Skru ned for gryden til lav varme, og damp blomkålen i cirka 15 minutter, til den er mør.

25.

Sæt en si i en stor skål. Hæld den kogte blomkål og mælk i sien. Gem mælken.

26.

Kom den kogte blomkål i en søjleblender eller foodprocessor. Se videoen.

27.

Kom olie i blenderen. Blend blomkålen helt glat og cremet.

28.

Tilsæt den kogte mælk, hvis blomkålspuréen er for tyk.

29.

Pres saften fra citronen. Se videoen.

30.

Smag blomkålspuréen til med citronsaft, salt og peber.

31.

Kom blomkålspuréen i en skål. Pynt eventuelt med revet parmesanost.

Anretning:

32.

Tag dine bagte pastaskruer ud af ovnen. Server dem med de to slags dip til, mens de er varme.

Næringsindhold per portion

Energi: 2621 kJ / 624 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 7,7 g

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Pasta, koge

Pasta, koge

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Blomkål i buketter

Blomkål i buketter

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Blender, sådan bruger du den

Blender, sådan bruger du den

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 35 min