- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Virale madtrends>
- Pasta chips med fetadip
Pasta chips med fetadip
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Pasta Chips er en viral trend, og her får du den originale opskrift med en lækker fetadip til. Fetadip giver en salt smag til dine pasta chips, som du kender det fra kartoffelchips. Pasta chips skal helst spises hurtigt, så gør klar til fredagshyggen med det samme.
Tip: Du kan bage pastaerne i en Airfryer i 10 minutter ved 200 grader i stedet for at bruge ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pasta chips med fetadip
Pasta chips:
250 g pasta (ca. ½ pose)
375 g pasta (ca. ¾ pose)
125 g pasta (ca. ¼ pose)
3 liter vand
4 ½ liter vand
1 ½ liter vand
20 g parmesanost (ca. 3 spsk.)
30 g parmesanost (ca. 5 spsk.)
10 g parmesanost (ca. 2 spsk.)
½ tsk. oregano
1 ½ tsk. oregano
½ tsk. oregano
½ tsk. hvidløgspulver
1 tsk. hvidløgspulver
½ tsk. hvidløgspulver
1 spsk. olivenolie
1 ½ spsk. olivenolie
½ spsk. olivenolie
½ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids friskkværnet sort peber
1 stor knivspids friskkværnet sort peber
1 lille knivspids friskkværnet sort peber
Fetadip:
100 g fetaost eller salatost
150 g fetaost eller salatost
50 g fetaost eller salatost
½ dl græsk yoghurt eller creme fraiche (50 g)
¾ dl græsk yoghurt eller creme fraiche (75 g)
¼ dl græsk yoghurt eller creme fraiche (25 g)
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 lille fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
3 spsk. olivenolie
1 spsk. olivenolie
Gnavegrønt:
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
½ agurk
1 agurk
½ agurk
Pasta (fuldkorn)
Vand
Parmesanost
Oregano (tørret)
Hvidløgspulver
Olivenolie
Salt
Peber
Fetaost
Græsk yoghurt
Hvidløg
Jomfruolivenolie
Gulerod
Agurk
Køkkenredskaber til pasta chips med fetadip
1 minihakker eller foodprocessor
1 stor skål
1 spiseske
1 sæt måleskeer
1 bageplade
bagepapir
Minihakker
Stor røreskål
Spiseske
Måleskeer
Bageplade
Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge pasta:
3.
Kom vand og salt i gryden. Bring vandet i kog ved høj varme.
4.
Kog pastaen i cirka 8 minutter. Se den præcise tid på pakken. Se videoen.
5.
Mærk med en gaffel, om pastaen er færdig. Den skal være al dente (altså kogt, men ikke udkogt). Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen i dørslaget.
Pasta chips:
6.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
7.
Kom pastaen i en stor skål.
8.
Riv parmesanosten over pastaen.
9.
Kom hvidløgspulver, oregano, olivenolie, salt og peber i skålen. Bland det hele sammen.
10.
Kom bagepapir på en bageplade.
11.
Fordel pastaen på bagepapiret i ét lag.
12.
Sæt pastaen i ovnen, og bag den i 20 minutter.
Fetadip:
13.
Kom feta i en foodprocessor og pulsér for at skabe små krummer.
14.
Pil hvidløget, og hak det. Kom det ned i blenderen. Se videoen.
15.
Tilsæt græsk yoghurt eller creme fraiche, og blend dippen.
16.
Hæld olivenolien i, indtil fetaen er cremet. Det tager 4-5 minutter. Skrab siderne ned undervejs efter behov.
Anretning:
17.
Vask eller skræl gulerødderne, og skær dem i tykke stave. Se videoen.
18.
Vask agurken, og skær den i tykke stave.
19.
Tag dine bagte pastaskruer ud af ovnen. Server dem med de to slags dip til, mens de er varme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1793 kJ / 427 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 9,8 g
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer