1. >
  2. Opskrifter>
  3. Højtider>
  4. Påske>
  5. Påskereder med æg

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde. Tilsæt mælken, og lad det blive lunkent. Hæld blandingen i en stor skål. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.

4.

Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er helt opløst.

5.

Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør det sammen.

6.

Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Rør dejen sammen med en grydeske.

7.

Kom lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Tilføj mere hvedemel, hvis dejen er for klistret. Se videoen.

8.

Kom dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over. Lad dejen hæve på køkkenbordet i cirka 45 minutter.

9.

Tænd ovnen på 200 grader.

10.

Tag 4 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.
Tag 6 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.
Tag 2 stykker bagepapir. Form hvert stykke til en kugle på størrelse med et æg.

11.

Æggereder: Drys mel på bordet. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i fire portioner.
Æggereder: Drys mel på bordet. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i seks portioner.
Æggereder: Drys mel på bordet. Kom dejen ud på køkkenbordet, og del den i to portioner.

12.

Tril hver portion dej til tynde pølser. Form hver dejpølse til en lille rede rundt om hver bagepapirskugle.
Tril hver portion dej til tynde pølser. Form hver dejpølse til en lille rede rundt om hver bagepapirskugle.

13.

Kom bagepapir på en bageplade. Sæt rederne på pladen, og pensl dem med mælk. Lad bagepapirskuglerne blive i rederne, mens de bager.

14.

Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.
Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.
Sæt bagepladen med rederne i ovnen, og bag dem i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en rede under bunden. Hvis det lyder hult, er reden gennembagt.

15.

Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.
Tag bagepladen ud af ovnen, og lad rederne køle af på en bagerist. Fjern bagepapirskuglerne.

16.

Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
Hæld vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

17.

Læg forsigtigt æggene ned i det kogende vand. Brug en spiseske.
Læg forsigtigt æggene ned i det kogende vand. Brug en spiseske.

18.

Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.
Kog æggene uden låg i 5 minutter, hvis de skal være bløde, i 7 minutter, hvis de skal være smilende, eller i 9 minutter, hvis de skal være hårdkogte. Kogetiden kommer dog lidt an på størrelsen af æggene.

19.

Hæld vandet fra æggene, og skyl dem i koldt vand. Læg et æg i hver rede. Servér med smør og salt.

Næringsindhold per portion

Energi: 1205 kJ / 288 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min