![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Kagepynt>
- Marengskyllinger
Marengskyllinger
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Svær
![Marengskylling](/remote.axd/tv.samvirke.dk/49543316/50241612/c46488cae9839186ccc21fb4fc1c3398/1920x/thumbnail-4.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Små søde kylleryller, som knaser udvendigt og er karamelagtige indeni. Den perfekte påskedessert.
Opskriften giver 12 marengs-kyllinger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til marengskyllinger
Marengstoppe:
3 æggehvider
150 g. sukker
Gul konditorfarve
Pynt:
15 g. pasteuriseret æggehvide
125 g. flormelis
15 g. mørk chokolade
15 g. orange fondant eller marcipan
![](/media/bavbltt4/fdb-aeggehvider_2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æggehvider (pasteuriserede)
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/pudgjz1r/frugtfarve-edit-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Konditorfarve (frugtfarve)
![](/media/iz1abknx/fdb_-flormelis.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Flormelis
![](/media/o4jfr1bf/fdb_-chokolade_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mørk chokolade
![](/media/31be0mzw/marcipan-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Marcipan
Køkkenredskaber til marengskyllinger
1 bageplade
Bagepapir
1 stor skål
1 håndmixer
1 dejskraber
1 sprøjtepose
1 bagerist
1 lille skål
1 mikrobøljeovn
2 tandstikker eller træspyd
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/ejwdbz5g/håndmixer_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Håndmixer
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
![](/media/qcyjpnra/sprcjtepose2-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sprøjtepose
![](/media/3ujb1x0p/bagerist-09-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagerist
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/ih2bol52/tandstik.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tandstikker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marengs:
3.
Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn. Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Drys sukker i lidt ad gangen, og pisk, til æggehviderne er blevet til en sej marengs-masse.
5.
Kom et par dråber gul frugtfarve i marengsen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til marengsen er helt ensfarvet.
6.
Kom marengsen i en sprøjtepose. Du kan også bruge en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet. Se videoen.
7.
Sprøjt 12 marengs-toppe med en diameter på 5 centimeter ud på bagepladen. Det er kyllingernes kroppe.
8.
Lav en mindre top ovenpå de 12 kroppe. Det er kyllingernes hoveder.
9.
Bag marengs-kyllingerne i cirka 1 time og 15 minutter. De skal være sprøde udvendig uden at blive brune. Lad dem køle af på en bagerist.
Pynt:
10.
Kom æggehvide og flormelis i en skål. Pisk tyk glasur med en håndmixer. Se videoen.
11.
Smelt 10 gram mørk chokolade i en kop i mikrobølgeovnen. Det skal kun varme ganske kort, cirka 10-20 sekunder. Se videoen.
12.
ØJNE: Dyp en tandstik eller et træ-grill-spyd i glasuren. Lav to glasur-øjne på kyllingens hoved. Dyp en ny tandstik i den mørke chokolade og sæt en lille chokolade prik midt i glasur-øjet.
13.
NÆB: Tag en lille klump marcipan eller fondant. Form det til en lille trekant. Tryk den flad, så den ligner et lille blad. Lim næbbet fast med glasuren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 456 kJ / 109 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 89 %
Fedt: 6 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer