
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Kagepynt>
- Marengskyllinger
Marengskyllinger
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Svær

Små søde kylleryller, som knaser udvendigt og er karamelagtige indeni. Den perfekte påskedessert.
Opskriften giver 12 marengs-kyllinger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til marengskyllinger
Marengstoppe:
3 æggehvider
150 g. sukker
Gul konditorfarve
Pynt:
15 g. pasteuriseret æggehvide
125 g. flormelis
15 g. mørk chokolade
15 g. orange fondant eller marcipan

Æggehvider (pasteuriserede)

Sukker

Frugtfarve

Flormelis

Mørk chokolade

Marcipan
Køkkenredskaber til marengskyllinger
1 bageplade
Bagepapir
1 stor skål
1 håndmixer
1 dejskraber
1 sprøjtepose
1 bagerist
1 lille skål
1 mikrobøljeovn
2 tandstikker eller træspyd

Bageplade

Bagepapir

Stor skål

Håndmixer

Dejskraber

Sprøjtepose

Bagerist

Lille skål

Tandstikker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn. Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Drys sukker i lidt ad gangen, og pisk, til æggehviderne er blevet til en sej marengs-masse.
5.
Kom et par dråber gul frugtfarve i marengsen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til marengsen er helt ensfarvet.
6.
Kom marengsen i en sprøjtepose. Du kan også bruge en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet. Se videoen.
7.
Sprøjt 12 marengs-toppe med en diameter på 5 centimeter ud på bagepladen. Det er kyllingernes kroppe.
8.
Lav en mindre top ovenpå de 12 kroppe. Det er kyllingernes hoveder.
9.
Bag marengs-kyllingerne i cirka 1 time og 15 minutter. De skal være sprøde udvendig uden at blive brune. Lad dem køle af på en bagerist.
10.
Pynt: Kom æggehvide og flormelis i en skål. Pisk tyk glasur med en håndmixer. Se videoen.
11.
Smelt 10 gram mørk chokolade i en kop i mikrobølgeovnen. Det skal kun varme ganske kort, cirka 10-20 sekunder. Se videoen.
12.
ØJNE: Dyp en tandstik eller et træ-grill-spyd i glasuren. Lav to glasur-øjne på kyllingens hoved. Dyp en ny tandstik i den mørke chokolade og sæt en lille chokolade prik midt i glasur-øjet.
13.
NÆB: Tag en lille klump marcipan eller fondant. Form det til en lille trekant. Tryk den flad, så den ligner et lille blad. Lim næbbet fast med glasuren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 456 kJ / 109 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 89 %
Fedt: 6 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer