
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Kagepynt>
- Marengskyllinger
Marengskyllinger
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Svær

Små søde kylleryller, som knaser udvendigt og er karamelagtige indeni. Den perfekte påskedessert.
Opskriften giver 12 marengs-kyllinger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til marengskyllinger
Marengstoppe:
3 æggehvider
150 g. sukker
Gul konditorfarve
Pynt:
15 g. pasteuriseret æggehvide
125 g. flormelis
15 g. mørk chokolade
15 g. orange fondant eller marcipan

Æggehvider (pasteuriserede)

Sukker

Konditorfarve (frugtfarve)

Flormelis

Mørk chokolade

Marcipan
Køkkenredskaber til marengskyllinger
1 bageplade
Bagepapir
1 stor skål
1 håndmixer
1 dejskraber
1 sprøjtepose
1 bagerist
1 lille skål
1 mikrobøljeovn
2 tandstikker eller træspyd

Bageplade

Bagepapir

Stor røreskål

Håndmixer

Dejskraber

Sprøjtepose

Bagerist

Lille røreskål

Tandstikker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marengs:
3.
Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn. Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Drys sukker i lidt ad gangen, og pisk, til æggehviderne er blevet til en sej marengs-masse.
5.
Kom et par dråber gul frugtfarve i marengsen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til marengsen er helt ensfarvet.
6.
Kom marengsen i en sprøjtepose. Du kan også bruge en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet. Se videoen.
7.
Sprøjt 12 marengs-toppe med en diameter på 5 centimeter ud på bagepladen. Det er kyllingernes kroppe.
8.
Lav en mindre top ovenpå de 12 kroppe. Det er kyllingernes hoveder.
9.
Bag marengs-kyllingerne i cirka 1 time og 15 minutter. De skal være sprøde udvendig uden at blive brune. Lad dem køle af på en bagerist.
Pynt:
10.
Kom æggehvide og flormelis i en skål. Pisk tyk glasur med en håndmixer. Se videoen.
11.
Smelt 10 gram mørk chokolade i en kop i mikrobølgeovnen. Det skal kun varme ganske kort, cirka 10-20 sekunder. Se videoen.
12.
ØJNE: Dyp en tandstik eller et træ-grill-spyd i glasuren. Lav to glasur-øjne på kyllingens hoved. Dyp en ny tandstik i den mørke chokolade og sæt en lille chokolade prik midt i glasur-øjet.
13.
NÆB: Tag en lille klump marcipan eller fondant. Form det til en lille trekant. Tryk den flad, så den ligner et lille blad. Lim næbbet fast med glasuren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 456 kJ / 109 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 89 %
Fedt: 6 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer