1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Kagepynt>
  5. Marengskyllinger

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn. Kom bagepapir på en bageplade.

4.

Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Drys sukker i lidt ad gangen, og pisk, til æggehviderne er blevet til en sej marengs-masse.

5.

Kom et par dråber gul frugtfarve i marengsen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til marengsen er helt ensfarvet.

6.

Kom marengsen i en sprøjtepose. Du kan også bruge en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet. Se videoen.

7.

Sprøjt 12 marengs-toppe med en diameter på 5 centimeter ud på bagepladen. Det er kyllingernes kroppe.

8.

Lav en mindre top ovenpå de 12 kroppe. Det er kyllingernes hoveder.

9.

Bag marengs-kyllingerne i cirka 1 time og 15 minutter. De skal være sprøde udvendig uden at blive brune. Lad dem køle af på en bagerist.

10.

Pynt: Kom æggehvide og flormelis i en skål. Pisk tyk glasur med en håndmixer. Se videoen.

11.

Smelt 10 gram mørk chokolade i en kop i mikrobølgeovnen. Det skal kun varme ganske kort, cirka 10-20 sekunder. Se videoen.

12.

ØJNE: Dyp en tandstik eller et træ-grill-spyd i glasuren. Lav to glasur-øjne på kyllingens hoved. Dyp en ny tandstik i den mørke chokolade og sæt en lille chokolade prik midt i glasur-øjet.

13.

NÆB: Tag en lille klump marcipan eller fondant. Form det til en lille trekant. Tryk den flad, så den ligner et lille blad. Lim næbbet fast med glasuren.

Næringsindhold per portion

Energi: 456 kJ / 109 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 89 %

Fedt: 6 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Flødeskum, sprøjtepose

Flødeskum, sprøjtepose

Glasur

Glasur

Chokolade, temperer

Chokolade, temperer

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min