- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Påskekyllinge-muffins
Muffins som påskekyllinger
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
Du skal lige da bage de her citronmåne-muffins, forklædt som påskekyllinger, til påskefrokosten. Det er Gorms bud på en hyggelig kage til påske.
TIP: Hvis du ikke kan skaffe gul og orange fondant, så køb hvid, og farv det med rød og gul pastafarve. Eller lav hvide kyllinger. De er også fine!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til påskekyllinge-muffins
Muffins:
175 g. smør
2 økologiske citroner
175 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
175 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
Glasur:
150 g. flormelis
Ca. 1 spsk. vand
Evt. ½ spsk. citronsaft
Pynt:
Gul fondant til kroppen
Orange fondant til fødder og næb
Sukkerøjne eller små chokoladeknapper
Smør
Citron økologisk
Sukker
Vaniljesukker
Æg
Hvedemel
Bagepulver
Flormelis
Vand
Citron
Fondant
Køkkenredskaber til påskekyllinge-muffins
1 køkkenvægt
1 decilitermål
4 måleskeer
1 bagerist
12 muffinforme
1 mellem skål
1 håndmixer
1 kop
2 små skåle
1 si
1 dejskraber
1 rivejern
1 træspyd
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 teske
Køkkenvægt
Decilitermål
Måleskeer
Bagerist
Muffinforme - amerikanske
Mellem røreskål
Håndmixer
Kop
Lille røreskål
Si
Dejskraber
Rivejern
Træspyd - bambusspyd
Stor skarp kniv - kokkekniv
Spiseske
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Muffins:
3.
4.
5.
Stil muffinformene klar på en bageplade med bagepapir.
6.
Vask citronerne. Riv skallen af citronerne på den fine side af et rivejern, til du har mindst 1 1/2 teskeer revet citronskal. Se videoen.
Riv ikke den hvide del lige under skallen med. Det smager bittert. Se videoen.
7.
8.
Kom citronskal, blødt smør, sukker, og vaniljesukker i en stor skål, og pisk det sammen med en håndmixer. Pisk, til det bliver hvidt og luftigt.
9.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dejen sammen. Fortsæt sådan med alle æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.
10.
11.
Si melblandingen ned i skålen med smør, sukker, vaniljesukker, citronskal og æg.
12.
Kom citronsaften i dejen, men gem cirka 1 spiseske citronsaft til glasur. Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
13.
Hæld dejen i muffinformene. De skal fyldes cirka ¾ op.
14.
Bag dine muffins i 15 minutter.
15.
Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en lille kniv ned i én af dine muffins. Hvis der hænger dej på kniven, skal de bage videre. Se videoen.
16.
Glasur:
17.
Hæld ¾ af flormelisen i en skål. Se videoen.
18.
Tilsæt vand og eventuelt lidt citronsaft, rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Tilsæt mere flormelis, hvis den bliver for flydende, eller kom mere vand i, hvis den er for tyk. Se videoen.
Pynt:
19.
Smør glasur på en muffin med bagsiden af en ske.
20.
Rul et stykke gul fondant ud til en firkant på 12 x 12 cm.
21.
Læg en muffin på det gule fondant og rul fondanten omkring. Fold enden ind i bunden af muffinen og fold den overskydende fondant ned over toppen af muffinen, men lad en trekant stritte op i luften som kyllingens hår.
22.
Rul orange fondant ud, og skær små fødder og næb til kyllingen. Lim næb og fødder på med en lille smule glasur.
23.
Lim øjne på kyllingen med glasuren.
24.
Forsæt sådan med resten af dine påskekyllinge-muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1631 kJ / 390 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 64 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer