Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skær marcipanen ud i 16 lige store stykker. Tryk dem lidt flade.

4.

Læg et lille stykke nougat på midten af hver stykke marcipan. Luk marcipanen rundt om nougaten, så nougaten er i midten. Form stykkerne til æg.

5.

Hak pistacienødderne fint. Se videoen.

6.

Smelt chokoladen over vandbad: Kom mælkechokoladen og den hvide chokolade i hver sin store, ovnfaste glasskål. Se videoen.

7.

Hæld ½ liter vand i en gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet.

8.

Tænd for middel varme, og lad langsomt vandet komme i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en dejskraber.

9.

Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

10.

Læg bagepapir på en tallerken. Rul æggene i mælkechokoladen, så de er helt dækket af chokolade. Læg dem på tallerkenen.

11.

Kom den hvide chokolade i en frysepose, og klip et lille hul i hjørnet. Lav mønstre på æggene med den hvide chokolade.

12.

Drys med hakkede pistacienødder, mens chokoladen stadig er blød.

Næringsindhold per portion

Energi: 1046 kJ / 250 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 54 %

Heraf mættet fedt: 4,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 25 min