
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Påskeæg
Hjemmelavede påskeæg
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvorfor er det egentlig kun til jul, vi laver konfekt? Når nu vi ligeså godt kan hoppe i marcipan-arbejdstøjet til påske og lave vores egne fantastisk flotte hjemmelavede påskeæg med marcipan. Hvad vil du have indeni og udenpå? Nougat? Hakkede peanuts eller mandler? Hvid chokolade? Valget er helt dit, så du får de perfekte påskeæg.
Og vi bruger chokoladeknapper til overtræk, så du er sikker på et flot resultat!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til påskeæg
Påskeæg:
375-400 g. marcipan (1 rulle)
50 g. nougat
50 g. pistacienødder eller mandler
200 g. mælkechokolade til overtræk (1 pose)
100 g. hvid chokolade (1 pose)

Marcipan

Blød nougat

Pistacienødder

Mælkechokolade

Hvid chokolade
Køkkenredskaber til påskeæg
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
2 små glasskåle
1 dejskraber
Grydelapper
Bagepapir
1 tallerken
1 frysepose

Køkkenvægt

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Lille gryde

Glasskål

Dejskraber

Grydelapper

Bagepapir

Middagstallerken

Frysepose
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Form marcipan:
3.
Skær marcipanen ud i 16 lige store stykker. Hver kugle skal være cirka 20 gram. Tryk dem lidt flade.
4.
Læg et lille stykke nougat på midten af hver stykke marcipan. Luk marcipanen rundt om nougaten, så nougaten er i midten. Form stykkerne til æg.
5.
Hak pistacienødderne eller mandlerne fint. Se videoen.
Smelt chokolade over vandbad:
6.
Smelt chokoladen over vandbad: Kom mælkechokoladen og den hvide chokolade i hver sin store, ovnfaste glasskål. Se videoen.
7.
Hæld ½ liter vand i en gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet.
8.
Tænd for middel varme, og lad langsomt vandet komme i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en dejskraber.
9.
Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
Overtræk påskeæg med chokolade:
10.
Læg bagepapir på en bageplade. Rul æggene i mælkechokoladen, så de er helt dækket af chokolade. Læg dem på tallerkenen.
11.
Kom den hvide chokolade i en frysepose, og klip et lille hul i hjørnet. Lav mønstre på æggene med den hvide chokolade.
12.
Drys med hakkede pistacienødder eller mandler, mens chokoladen stadig er blød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1046 kJ / 250 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 54 %
Heraf mættet fedt: 4,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer