Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tunmousse:

3.

Fyld en dyb tallerken med koldt vand, og læg husblassen i blød.

4.

Dræn tunen for vand.

5.

Pil løget og hak det fint.

6.

Kom tun, løg, kapers og eventuelt frisk timian op i et blenderglas, og blend det helt fint med en stavblender. En god minihakker kan også bruges.

7.

Pres saften fra citronen med en citruspresser, og hæld citronsaften op i en lille gryde. Se videoen.

8.

Vrid husblassen for vand, og kom den op i gryden. Varm blandingen op, til husblassen er smeltet. Se videoen.

9.

Tilsæt et par skefulde af yoghurten, og rør grundigt rundt.

10.

Bland det sammen med resten af yoghurten og tunblandingen fra blenderglasset.

11.

Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt i. Se videoen.

12.

Smag tunmoussen til med salt og peber.

13.

Hæld den i en lille springform, og stil den på køl i minimum 3 timer.

14.

Brug en lille skarp kniv til at løsne tunmoussen fra siderne af springformen, og tag forsigtigt formen af.

15.

Skær cherrytomaterne i halve, og skær citronen i halve både. Læg dem skiftevis rundt om tunmoussen.

16.

Server retten med rugbrød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 7063 kJ / 1688 kcal

Protein: 29 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Husblas, smeltet direkte i retten

Husblas, smeltet direkte i retten

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Inspiration

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 24 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 82 min