- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Mørdej>
- Tærter, søde>
- Pærecrumble
Pærecrumble med mynte
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Nem
Står du for desserten, så kan du komme let og meget elegant afsted med en pærecrumble. Den er en nem opskrift på pæretærte med smuldredej på toppen. Du vil helt sikkert score point derhjemme med en sød smag fra pærerne og lidt friskhed fra mynten.
Tip: Du kan udelade myntebladene, hvis du ønsker en helt klassisk pærecrumble.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pærecrumble
Fyld:
4 pærer
1 spsk. rørsukker
4 stilke mynteblade
Crumble:
75 g. smør
½ dl rørsukker
1 dl. hvedemel
2 dl. havregryn
Tilbehør:
2 dl. creme fraiche eller flødeskum
Pære
Rørsukker
Mynte
Smør
Hvedemel
Havregryn
Creme fraiche
Køkkenredskaber til pærecrumble
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 mellem tærteform (cirka 22-24 centimeter i diameter)
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 spiseske
1 skål
1 bagerist
Målebæger
Køkkenvægt
Tærteform
Urtekniv
Skærebræt
Spiseske
Lille røreskål
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
5.
Smør tærtefadet med lidt smør.
6.
Skyl pærerne. Skær dem over og fjern kernehuset.
7.
Skær hver pære i 8 både og læg dem i tærtefadet. Se videoen.
8.
Skyl myntebladene i koldt vand. Pil myntebladene af stilken. Se videoen.
9.
Hak bladene og drys dem over pærerne. Se videoen.
10.
Crumble:
11.
Kom smør, rørsukker, hvedemel og havregryn i en skål. Smuldr smørret i melblandingen med fingrene.
12.
Hæld smuldre-dejen over pærerne i tærtefadet.
13.
Bag crumblen i cirka 25 minutter, til den er gylden
14.
Server pære-mynte crumblen lun helt plain eller med creme fraiche eller flødeskum.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 5703 kJ / 1363 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 40 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer