- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Mørdej>
- Tærter, søde>
- Pæretærte
Pæretærte
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
En god, klassisk pæretærte opskrift bagt med mørdej. Så bliver det ikke meget mere lækkert på den traditionelle måde. GoCook guider dig trin for trin. Server med en klat flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis og kom i efterårshimlen!
Tip: Du kan sagtens fryse pærertærten ned, inden du bager den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pæretærte
Tærtedej:
350 g. hvedemel
100 g. sukker
200 g. koldt smør
1 æg
1 spsk. smør til fadet
Fyld:
5-6 pærer (ca. 500 g.)
100 g. sukker
1 spsk. hvedemel
2 tsk. kanel
1 æg til pensling
1 tsk. perlesukker eller rørsukker
Tilbehør:
Cremefraiche eller flødeskum
Hvedemel
Sukker
Smør
Æg
Æble
Kanel (stødt)
Perlesukker
Creme fraiche
Køkkenredskaber til pæretærte
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kop
Husholdningsfilm
1 ren karklud
Bagepapir
1 kagerulle
1 bageplade
1 tærtefad (ca. 25 cm. i diameter)
1 bagerist
1 gaffel
1 mellemstor skål
1 røreske
1 bagepensel
1 kartoffelskræller
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Kop
Husholdningsfilm
Karklud
Bagepapir
Kagerulle
Bageplade
Tærteform
Bagerist
Gaffel
Mellem røreskål
Røreske
Bagepensel
Kartoffelskræller
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mørdej:
3.
Kom hvedemel og sukker i en stor skål.
4.
Skær smørret ud i små tern, og kom dem op skålen. Smuldr ingredienserne sammen med fingrene. Det skal ligne grove brødkrummer eller savsmuld.
5.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Saml dejen til en klump. Du skal ikke ælte dejen, men bare samle den.
7.
Del dejen i tre stykker. Pak det ene stykke ind i husholdningsfilm, læg det i køleskabet. Det er til låget på tærten.
8.
Læg en ren, hårdt opvredet karklud på bordet. Læg et stykke bagepapir ovenpå.
Karkluden hjælper med at bagepapiret ikke glider når du ruller dejen ud.
9.
Saml de to klumper dej til én klump, og læg dejen ovenpå bagepapiret. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen.
10.
Rul dejen tyndt ud, indtil den er lidt større end din tærteform. Dejen skal kunne dække bunden og kanterne på tærten.
11.
Læg dejen på en stor tallerken og lad bagepapiret sidde på dejen. Stil den i køleskabet i cirka 10 minutter.
12.
13.
Tag den anden klump dej ud af køleskabet, og rul den ud på samme måde. Den skal være samme størrelse som tærteformen.
14.
Tag den første dej ud af køleskabet, og læg den på køkkenbordet.
15.
Læg tærtelåget på den store tallerken, og stil den i køleskabet.
16.
Træk det ene stykke bagepapir af dejen. Læg dejen (med den side uden bagepapir) ned i en tærteformen. Træk det andet stykke bagepapir af. Tryk dejen godt ud i formen. Skær ekstra dej væk fra kanten med en skarp kniv.
17.
Prik bunden med en gaffel. Bag tærten midt i ovnen i cirka 10 minutter.
Samle pæretærte:
18.
Skyl pærerne, og halver dem. Fjern kernehuset. Se videoen.
19.
Læg pærerne med den buttede runde side opad.
20.
Tag dejen til tærtelåget ud af køleskabet. Træk det ene stykke bagepapir af. Læg den med dejsiden ovenpå mod tærten. Træk det andet stykke bagepapir af.
21.
Luk kanten med fingrene, og fjern den ekstra dej med en kniv. Skær 4 snit midt i dejen som en stjerne.
22.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
23.
Pensl tærten med æg, og pynt med perlesukker eller rørsukker. Se videoen.
24.
Stil tærten på en rist i bunden af ovnen. Bag den i 20-25 minutter, til den er let gylden.
25.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 16883 kJ / 4035 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 183 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer