
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Mørdej>
- Tærter, søde>
- Pære-mynte crumble
Pære-mynte crumble
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Nem

Står du for desserten, så kan du komme let og meget elegant afsted med en pære-mynte crumble. Den er nem at lave og indeholder ikke mange ingredienser. Du vil helt sikkert score point derhjemme, for den smager dejligt. Med en sød og frisk smag, har du her fundet den perfekte afslutning på et måltid.
Tip: Server cremefraiche, flødeskum eller en klat is til.
Opskriften giver cirka 4 portioner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pære-mynte crumble
Fyld:
4 pærer
1 spsk. rørsukker
4 stilke mynteblade
Crumble:
75 g. smør
½ dl rørsukker
1 dl. hvedemel
2 dl. havregryn

Pære

Rørsukker

Mynte

Smør

Hvedemel

Havregryn
Køkkenredskaber til pære-mynte crumble
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 mellem tærteform (cirka 22-24 centimeter i diameter)
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 spiseske
1 skål
1 bagerist

Målebæger

Køkkenvægt

Tærteform

Lille skarp kniv

Skærebræt

Spiseske

Lille skål

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
Tænd ovnen på 200 grader.
5.
Smør tærtefadet med lidt smør.
6.
Skyl pærerne. Skær dem over og fjern kernehuset.
7.
Skær hver pære i 8 både og læg dem i tærtefadet. Se videoen.
8.
Skyl myntebladene i koldt vand. Pil myntebladene af stilken. Se videoen.
9.
Hak bladene og drys dem over pærerne. Se videoen.
10.
Drys 1 spiseske rørsukker over pærerne.
Crumble:
11.
Kom smør, rørsukker, hvedemel og havregryn i en skål. Smuldr smørret i melblandingen med fingrene.
12.
Hæld smuldre-dejen over pærerne i tærtefadet.
13.
Bag crumblen i cirka 25 minutter, til den er gylden
14.
Server pære-mynte crumblen lun.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 5703 kJ / 1363 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 40 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer