- >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Wok >
- Wok med oksekød og æble
Wok med oksekød og æble
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Åhr-ha, der findes ikke ret meget bedre end en china box med asiatisk guf. Her får du en opskrift på wok, du selv kan lave derhjemme, hvis der er langt til take away… De sprøde æblestykker giver retten det sidste bask af god smag.
Tip: Du kan også bruge kylling eller rejer i stedet for oksekød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wok med oksekød og æble
Ris
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
1 ½ dl. ris
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Wok
5 dl. vand
¾ dl. vand
½ tsk. salt
3 store gulerødder
4 ½ store gulerødder
1 ½ store gulerødder
2 stængler bladselleri
3 stængler bladselleri
1 stængel bladselleri
½ broccoli
¾ broccoli
¼ broccoli
1 æble
1 ½ æble
½ æble
350 g. oksekød i tern
525 g. oksekød i tern
200 g. oksekød i tern
1 spsk. sesamolie
1 ½ spsk. sesamolie
½ spsk. sesamolie
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 ½ dl. hoisinsovs
2 ½ dl. hoisinsovs
1 dl. hoisinsovs
1 spsk. soja
½ spsk. soja
½ dl. vand
¾ dl. vand
1 spsk. sesamfrø
1 ½ spsk. sesamfrø

Ris (parboiled)

Vand

Salt

Gulerod

Bladselleri

Broccoli

Æble

Oksekød i tern

Sesamolie

Peber

Hoisinsovs

Soja

Sesamfrø
Køkkenredskaber til wok med oksekød og æble
1 decilitermål
1 si
1 mellemstor gryde med låg
1 skærebrætt
1 skærebræt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 wok eller stor gryde
1 teske
1 lille stegepande
2 spatler

Decilitermål

Si

Mellem gryde

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Spiseske

Wok

Stor gryde

Teske

Stegepande

Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.
Wok:
4.
5.
6.
7.
8.
Varm sesamolie op i en wokpande eller en stor gryde ved høj varme. Svits kødet i 1 minut. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Drys med peber.
9.
10.
Tilbehør:
11.
12.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2262 kJ / 541 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 14 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer