
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Thailandsk>
- Pad thai med asparges
Pad thai med asparges
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Pad thai er en thailandsk nudelret med kylling vendt i den lækreste asiatiske sovs. Du kan bestille dem som take-away, med du kan også sagtens lave den selv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pad thai med asparges
Pad thai
3 forårsløg
4 ½ forårsløg
1 ½ forårsløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
125 g. grønne asparges
187 g. grønne asparges
67 g. grønne asparges
2 dl. bønnespirer
3 dl. bønnespirer
1 dl. bønnespirer
2 kyllingebrystfileter
3 kyllingebrystfileter
1 kyllingebrystfilet
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
200 g. risnudler eller fuldkornsnudler
300 g. risnudler eller fuldkornsnudler
100 g. risnudler eller fuldkornsnudler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 æg
3 æg
1 æg
Pad Thai-sovs
1 spsk. riseddike eller æblecidereddike
1 ½ spsk. riseddike eller æblecidereddike
½ spsk. riseddike eller æblecidereddike
2 spsk. fiskesovs (kan erstattes med soja)
3 spsk. fiskesovs (kan erstattes med soja)
1 spsk. fiskesovs (kan erstattes med soja)
4 spsk. soja
6 spsk. soja
2 spsk. soja
½ spsk. chilisovs
¾ spsk. chilisovs
¼ spsk. chilisovs
1 ½ spsk. sukker
2 ¼ spsk. sukker
¾ spsk. sukker
Topping
1 lime
1 ½ lime
½ lime
40 g. peanuts

Forårsløg

Gulerod

Grønne asparges

Bønnespirer

Kyllingebryst

Salt

Nudler (ris)

Græskarkerneolie

Æg

Risvinseddike

Fiskesovs

Soja

Chilisovs

Sukker

Peanuts
Køkkenredskaber til pad thai med asparges
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 stor gryde med låg
1 dørslag
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 kartoffelskræller
1 tyndskræller
1 brødkniv
1 mellemstor skål
1 lille skål
1 gaffel
1 wok
1 paletkniv

Spiseske

Køkkenvægt

Stor gryde

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Tyndskræller

Brødkniv

Mellem røreskål

Lille røreskål

Gaffel

Wok

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pad thai:
3.
Skyl forårsløg. Skær bunden med rødder af, og den mørkegrønne top. Gem den grønne top. Skær i tynde skiver på cirka ½ centimeter. Skær den grønne top i tynde skiver, og gem dem til senere.
4.
Skyl og skræl gulerødder. Skær gulerødderne i tynde strimler. Se videoen.
Skyl og skræl guleroden. Skær gulerod i tynde strimler. Se videoen.
5.
Skyl asparges, og knæk den nederste del af. Skær dem i tykke skiver. Se videoen.
6.
Skyl bønnespirer grundigt i et dørslag.
7.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog ved høj varme. Kom nudlerne i vandet, og kog dem som det står på pakken.
9.
Stil et dørslag i en vask og hæld nudler og vandet gennem dørslaget. Lad dem dryppe godt af.
Pad thai-sovs:
10.
Kom alle ingredienser til pad thai-sovsen i en skål, og bland dem sammen. Smag den til med chilisovs, sukker og soja.
Pad thai - fortsat:
11.
Find en stor gryde eller en stor pande med høje sider - meget gerne en wok.
12.
Varm olien op, og steg stykkerne af kylling i 3-4 minutter, så de bliver gyldne.
13.
Imens kyllingen steger, så slå et æg ud i en kop eller en skål, og kom det over i en skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dem sammen. Se videoen.
Imens kyllingen steger, så slå et æg ud i en kop eller en skål og tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dem sammen. Se videoen.
14.
Kom gulerødder i gryden, og steg dem i 1-2 minut. Tilsæt forårsløg og asparges, og steg 1 minut.
15.
Skrab det hele over i den ene side af gryden, så du laver plads til at kunne lave røræg på den anden halvdel af gryden.
16.
Skru lidt ned for varmen. Hæld æggemassen på den tomme halvdel, og rør rundt. Bland det hele godt sammen.
17.
Tilsæt nudler, spirer og pad thai-sovsen. Bland det hele godt sammen, så sovsen bliver fordelt, og lad retten varme 1 minut.
Topping:
18.
Skyl koriander. Pil bladene af stænglerne.
19.
Skyl lime, og skær den i både.
20.
Server pad thai med den grønne del af forårsløget, peanuts og saften fra en limebåd ovenpå.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1744 kJ / 417 kcal
Protein: 29 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 45 min
Arbejdstid: 45 min
Samlet tid: 50 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min