Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pad thai:

3.

Skyl forårsløg. Skær bunden med rødder af, og den mørkegrønne top. Gem den grønne top. Skær i tynde skiver på cirka ½ centimeter. Skær den grønne top i tynde skiver, og gem dem til senere.

4.

Skyl og skræl gulerødder. Skær gulerødderne i tynde strimler. Se videoen.

Skyl og skræl guleroden. Skær gulerod i tynde strimler. Se videoen.

5.

Skyl asparges, og knæk den nederste del af. Skær dem i tykke skiver. Se videoen.

6.

Skyl bønnespirer grundigt i et dørslag.

7.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

8.

Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog ved høj varme. Kom nudlerne i vandet, og kog dem som det står på pakken.

9.

Stil et dørslag i en vask og hæld nudler og vandet gennem dørslaget. Lad dem dryppe godt af.

Pad thai-sovs:

10.

Kom alle ingredienser til pad thai-sovsen i en skål, og bland dem sammen. Smag den til med chilisovs, sukker og soja.

Pad thai - fortsat:

11.

Find en stor gryde eller en stor pande med høje sider - meget gerne en wok.

12.

Varm olien op, og steg stykkerne af kylling i 3-4 minutter, så de bliver gyldne.

13.

Imens kyllingen steger, så slå et æg ud i en kop eller en skål, og kom det over i en skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dem sammen. Se videoen.

Imens kyllingen steger, så slå et æg ud i en kop eller en skål og tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dem sammen. Se videoen.

14.

Kom gulerødder i gryden, og steg dem i 1-2 minut. Tilsæt forårsløg og asparges, og steg 1 minut.

15.

Skrab det hele over i den ene side af gryden, så du laver plads til at kunne lave røræg på den anden halvdel af gryden.

16.

Skru lidt ned for varmen. Hæld æggemassen på den tomme halvdel, og rør rundt. Bland det hele godt sammen.

17.

Tilsæt nudler, spirer og pad thai-sovsen. Bland det hele godt sammen, så sovsen bliver fordelt, og lad retten varme 1 minut.

Topping:

18.

Skyl koriander. Pil bladene af stænglerne.

19.

Skyl lime, og skær den i både.

20.

Server pad thai med den grønne del af forårsløget, peanuts og saften fra en limebåd ovenpå.

Næringsindhold per portion

Energi: 1744 kJ / 417 kcal

Protein: 29 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min