
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Japansk>
- Oyakodon
Oyakodon
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 52 min.
Sværhedsgrad: Medium

Denne helt udsøgte japanske ret kaldes for “forælder og barn” i Japan - hønen og ægget. Du får ikke en bedre sovs til dine ris end den her, og ægget på toppen er for de fleste en helt ny mad-oplevelse.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til oyakodon
Ris:
300 g. ris
450 g. ris
150 g. ris
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Oyakodon:
2 løg
3 løg
1 løg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
3 kyllingebryst-fileter
4 ½ kyllingebryst-fileter
1 ½ kyllingebryst-filet
3 dl. dashi-bouillon (eller 1 terning hønsebouillon og 3 dl. vand)
4 ½ dl. dashi-bouillon (eller 1 ½ terning hønsebouillon og 4 ½ dl. vand)
1 ½ dl. dashi-bouillon (eller ½ terning hønsebouillon og 1 ½ dl. vand)
6 spsk. sojasovs
9 spsk. sojasovs
3 spsk. sojasovs
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
2 spsk. mirin eller æblemost
3 spsk. mirin eller æblemost
1 spsk. mirin eller æblemost
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
2 æg
3 æg
1 æg
Pynt:
1 forårsløg
1 ½ forårsløg
½ forårsløg
1 dl. bredbladet persille
1 ½ dl. bredbladet persille
½ dl. bredbladet persille

Ris (parboiled)

Vand

Salt

Løg

Gulerod

Kyllingebryst

Dashi-bouillon

Soja

Sukker

Mirin

Eddike - lagereddike

Æg

Forårsløg

Persille bredbladet
Køkkenredskaber til oyakodon
1 decilitermål
3 spiseskeer
1 køkkenvægt
1 dørslag
1 mellemstor gryde
1 grydelåg
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 kop
1 mellemstor skål
1 wok eller stegepande med høje kanter
1 paletkniv

Decilitermål

Spiseske

Køkkenvægt

Dørslag

Mellem gryde

Grydelåg

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kop

Mellem røreskål

Wok

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge ris:
3.
Kom risene i en stor skål, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
4.
Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog risene, som det står på pakken.
Oyakodon:
5.
Pil løget, og skær det i tynde både.
6.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Se videoen.
7.
Skær kyllingen i store tern.
8.
Bring dashi-bouillon, sojasovs, mirin, sukker og eddike i kog i en wok eller stor stegepande med høje kanter.
9.
Tilsæt kylling, løg og gulerødder, og lad det simre i 8-10 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
10.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i en skål. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
11.
Hæld æggeblandingen over retten uden at røre rundt, så ægget stivner på overfladen.
Tilbehør:
12.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak den groft.
13.
Skyl forårsløget, og hak det fint.
14.
Server retten i små skåle med ris til, og pynt med hakkede forårsløg og persille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2013 kJ / 481 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 11 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer