- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Japansk>
- Oyakodon
Oyakodon
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 52 min.
Sværhedsgrad: Medium
Denne helt udsøgte japanske ret kaldes for “forælder og barn” i Japan - hønen og ægget. Du får ikke en bedre sovs til dine ris end den her, og ægget på toppen er for de fleste en helt ny mad-oplevelse.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til oyakodon
Ris:
300 g. ris
450 g. ris
150 g. ris
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Oyakodon:
2 løg
3 løg
1 løg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
3 kyllingebryst-fileter
4 ½ kyllingebryst-fileter
1 ½ kyllingebryst-filet
3 dl. dashi-bouillon (eller 1 terning hønsebouillon og 3 dl. vand)
4 ½ dl. dashi-bouillon (eller 1 ½ terning hønsebouillon og 4 ½ dl. vand)
1 ½ dl. dashi-bouillon (eller ½ terning hønsebouillon og 1 ½ dl. vand)
6 spsk. sojasovs
9 spsk. sojasovs
3 spsk. sojasovs
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
2 spsk. mirin eller æblemost
3 spsk. mirin eller æblemost
1 spsk. mirin eller æblemost
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
2 æg
3 æg
1 æg
Pynt:
1 forårsløg
1 ½ forårsløg
½ forårsløg
1 dl. bredbladet persille
1 ½ dl. bredbladet persille
½ dl. bredbladet persille
Ris (parboiled)
Vand
Salt
Løg
Gulerod
Kyllingebryst
Dashi-bouillon
Soja
Sukker
Mirin
Eddike - lagereddike
Æg
Forårsløg
Persille bredbladet
Køkkenredskaber til oyakodon
1 decilitermål
3 spiseskeer
1 køkkenvægt
1 dørslag
1 mellemstor gryde
1 grydelåg
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 kop
1 mellemstor skål
1 wok eller stegepande med høje kanter
1 paletkniv
Decilitermål
Spiseske
Køkkenvægt
Dørslag
Mellem gryde
Grydelåg
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kop
Mellem røreskål
Wok
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge ris:
3.
Kom risene i en stor skål, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
4.
Oyakodon:
5.
6.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Se videoen.
7.
8.
9.
Tilsæt kylling, løg og gulerødder, og lad det simre i 8-10 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
10.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i en skål. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
11.
Tilbehør:
12.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2013 kJ / 481 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 11 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer