- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Ovnretter>
- Ovnbagte rodfrugter med cocktailpølser
Ovnbagte rodfrugter med cocktailpølser
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
I den her opskrift skal kartofler og rodfrugter skæres i både, og så skal man vikle bacon rundt om cocktailpølser. Det sidste er nok det sværeste ved retten, men derfra er resten det rene barnemad. Det hele skal nemlig fordeles på en bageplade og bages inde i ovnen. Og vupti! Så er der lækker aftensmad.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ovnbagte rodfrugter med cocktailpølser
Ovnbagte rodfrugter:
800 g. kartofler
1200 g. kartofler
400 g. kartofler
800 g. blandede rodfrugter (fx gulerod, rødbede og persillerod)
1200 g. blandede rodfrugter (fx gulerod, rødbede og persillerod)
400 g. blandede rodfrugter (fx gulerod, rødbede og persillerod)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. tørret timian (eller 1 spsk. frisk timian)
1½ tsk. tørret timian (eller 1½ spsk. frisk timian)
½ tsk. tørret timian (eller ½ spsk. frisk timian)
200 g. cocktailpølser
300 g. cocktailpølser
100 g. cocktailpølser
100 g. bacon i skiver
150 g. bacon i skiver
50 g. bacon i skiver
Dressing:
1 ½ tsk. sennep
3 tsk. sennep
1 tsk. sennep
½ tsk. honning
¾ tsk. honning
¼ tsk. honning
2 dl. creme fraiche
3 dl. creme fraiche
1 dl. creme fraiche
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Kartoffel
Gulerod
Rapsolie
Salt
Timian (tørret)
Cocktailpølser
Bacon
Sennep
Honning
Creme fraiche
Peber
Køkkenredskaber til ovnbagte rodfrugter med cocktailpølser
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
1 teske
1 decilitermål
1 tyndskræller
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 stor skål
1 ark bagepapir
1 bageplade
1 lille skål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Decilitermål
Tyndskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Bagepapir
Bageplade
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rodfrugter:
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Skræl kartoflerne og rodfrugterne, og skyl dem. Se videoen.
5.
Skær dem i både, og kom dem op i en stor skål. Se videoen.
6.
Hæld olie i skålen, og bland det hele sammen, så olien bliver godt fordelt.
7.
Læg bagepapir på en bageplade, og fordel kartoflerne og rodfrugterne i ét lag på bagepapiret.
8.
Drys salt og timian over kartoflerne og rodfrugterne
Pølser i svøb:
9.
Skær hver skive bacon over i 3 stykker.
10.
Vikl et stykke bacon rundt om en cocktailpølse. Gentag med de andre.
11.
Læg cocktailpølserne ovenpå rodfrugterne, og sæt det hele i ovnen.
12.
Bag retten i cirka 25 minutter, så grøntsagerne er møre, og baconen på pølserne er sprød.
Dressing:
13.
Kom sennep og honning i en lille skål, og rør det sammen.
14.
Kom creme fraiche i skålen til sennep og honning, og rør det sammen. Smag dressingen til med salt og peber.
15.
Servér dressingen som tilbehør til retten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2577 kJ / 616 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 54 %
Heraf mættet fedt: 13 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer