Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Vaske kartofler:

3.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.

4.

Vask kartoflerne i koldt vand, og skær dem i både i cirka samme tykkelse. Så bliver kartoflerne møre på samme tid. Se videoen.

5.

Kom kartoflerne i en skål med koldt vand. Skyl dem godt med vand, så en del af den hvide stivelse bliver vasket ud.

6.

Lad kartoflerne trække i vandet i 5 minutter - gerne 15 minutter, hvis du har tid.

7.

Sæt et dørslag i vasken. Hæld vandet fra kartoflerne.

8.

Tør kartoflerne godt af i et rent viskestykke. Kartoflerne skal være helt tørre for at  blive sprøde i ovnen.

Bage kartofler:

9.

Kom kartoflerne op i en stor frysepose. Kom olie, salt og eventuelt timian i posen. Ryst posen grundigt, til olien og salten er fordelt på kartoflerne. Se videoen.

10.

Fordel kartoffelbådene på bagepladen i et enkelt lag. Se videoen.

11.

Kom stanniol eller et stykke bagepapir over kartoflerne i de første 15 minutter. Det får dem til at tilberede hurtigere, og de bliver mindre tørre.

12.

Tag bagepapir eller stanniol af. Rør rundt med en palet. Bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til de er møre.

13.

Smag kartoflerne til med salt. Så er der ovnbagte kartofler. Mums!

Næringsindhold per portion

Energi: 1113 kJ / 266 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 67 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min