- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kartofler>
- Nye kogte kartofler
Nye kogte kartofler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
På jagt efter den perfekte kogetid for nye danske kartofler? Vi har svaret! Nye kartofler skal koge i 6-8 minutter, hvis du kommer dem i kogende vand. 15 minutter, hvis du kommer dem i koldt vand i gryden. Kogetiden varierer dog efter størrelsen. Pil og pynt dem som persillekartofler, med krydderier, krydderurter eller med parmesan. Haps!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til nye kogte kartofler
Nye kartofler
Ca. 1 kg. kartofler
Ca. 1 ½ kg. kartofler
Ca. ½ kg. kartofler
1 tsk. salt
2 tsk. salt
½ tsk. salt
Drys som persillekartofler:
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
1 spsk. citronsaft
1½ spsk citronsaft
2 tsk. citronsaft
1 håndfuld hakket frisk persille
1 ½ håndfuld hakket frisk persille
½ håndfuld hakket frisk persille
Drys med friske krydderurter:
1-2 stilke rosmarin eller 10 stilke purløg
2 stilke rosmarin eller 15 stilke purløg
1 stilk rosmarin eller 5 stilke purløg
Drys med allehånde og peber:
½ tsk. stødt allehånde og peber
½ tsk. stødt allehånde og peber
¼ tsk. stødt allehånde og peber
Drys med revet parmesan:
2 spsk. revet parmesanost
3 spsk. revet parmesanost
1 spsk. revet parmesanost
Kartoffel
Salt
Smør
Citron
Persille
Rosmarin (frisk)
Peber
Parmesanost
Køkkenredskaber til nye kogte kartofler
1 balje
1 grøntsagsbørste
1 stor gryde
1 lille skarp kniv
1 dørslag
1 gaffel
Evt. citruspresser
Balje
Grøntsagsbørste
Stor gryde
Urtekniv
Dørslag
Gaffel
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge og pille nye kartofler:
3.
Tag en grøntsagsbørste og en balje. Kom koldt vand i baljen. Skrub kartoflerne fri for jord med grøntsagsbørsten, og skyl dem i vandet. Se videoen.
4.
Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden. Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog. Se videoen.
5.
Kog kartoflerne med låg i cirka 6-8 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.
Bring vandet i kog.
Bring vandet i kog.
6.
7.
Pil skrællen af kartoflerne, hvis skrællen er tyk. Stik en gaffel ned i en kartoflen. Pil skrællen af kartoflen med en lille urtekniv. Pas på du ikke brænder dig på de varme kartofler! Få eventuelt hjælp af en voksen.
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.
Pynt til nye kartofler:
8.
Anret kartoflerne i et fad. Vælg din udgave af drys og smag.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 855 kJ / 204 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 88 %
Fedt: 3 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer