Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom bagepapir på en bageplade.

4.

Vask og skræl kartoflerne. Stil et rivejern på et skærebræt, og riv kartoflerne på den fine side af rivejernet.

5.

Riv osten på den fine side af rivejernet. Du kan sagtens bruge det samme rivejern.

6.

Smuldr gæren ned i skålen. Se videoen.

7.

Kom vand og kærnemælk i skålen, og rør rundt med en grydeske, til gæren er helt opløst.

8.

Kom revet kartoffel og revet ost i skålen, og rør rundt. Tilsæt allehånde eller muskatnød, og rør rundt igen.

9.

Kom grahamsmel i skålen, og rør rundt med en grydeske. Kom derefter hvedemel i lidt ad gangen, og rør dejen sammen undervejs.

10.

Drys lidt hvedemel ud på bordet, og kom dejen ud på bordet. Ælt dejen færdig med hænderne. Kom den æltede dej tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil den tildækkede skål et lunt sted, og lad dejen hæve i 15 minutter. Se videoen.

11.

Dry lidt mel på bordet, og kom dejen ud på bordet. Rul dejen til en lille pølse, og del den i 12 lige store stykker. Form de 12 stykker til runde boller, og læg dem på bagepladen. Dæk bollerne til med et rent viskestykke, og lad dem hæve i 15 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.

12.

Sæt bagepladen i ovnen, og bag bollerne i 15-20 minutter.

13.

Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

14.

Imens bollerne køler af, kan du skylle tomater og grøn salat til fyld. Skær tomaten i skiver, og del salaten i salatblade.

15.

Skær bollerne over, og fordel 1 teske pesto, 2 skiver tomat og 1 salatblad i hver bolle. Du kan også bruge andet pålæg. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1068 kJ / 255 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 80 %

Fedt: 7 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Dej, ælte

Dej, ælte

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 10 min