
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Fødselsdag>
- Muffins med kakao
Chokolademuffins med kakao
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du trænger til en sød lækkerbisken, eller du skal holde fest med manér, så frygt ikke, din redningsmand er her. Disse skæppeskønne chokolademuffins med kakao er perfekte til at tilfredsstille den søde tand! Og helt klassiske som dem, du kender fra bageren.
Opskriften giver 12 muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til muffins med kakao
Chokolademuffins
200 g. smør
150 g. sukker
3 æg
175 g. hvedemel
50 g. kakaopulver
2 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
1 dl. mørk chokolade

Smør

Sukker

Æg

Hvedemel

Kakaopulver

Bagepulver

Mælk

Mørk chokolade
Køkkenredskaber til muffins med kakao
12 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller 1 bageplade
1 bagerist
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 røreskål
1 håndmixer
1 kop
1 si
1 brødkniv
1 skærebræt
1 dejskraber
2 spiseskeer
1 lille skarp kniv

Muffinforme - amerikanske

Metal muffinsform

Bagerist

Måleskeer

Køkkenvægt

Decilitermål

Røreskål

Håndmixer

Kop

Si

Brødkniv

Skærebræt

Dejskraber

Spiseske

Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt, til du skal bruge det.
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
Læg papirmuffinsformene sammen i dobbelt lag (to og to) så de er mere stabile. Der skal være 12 forme. Sæt dem klar på en bageplade.
6.
Tag en skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt.
7.
Slå et æg ud i en kop og tilsæt det derefter til skålen. Pisk det sammen. Gør dette med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Tag en ny skål. Kom hvedemel, kakaopulver og bagepulver i skålen, og bland det sammen.
9.
Sigt melblandingen gennem en si ned i smør/sukker-massen.
10.
Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak chokoladen groft, og hæld det i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
11.
Tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør rundt.
12.
Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
13.
Fyld muffinformene ¾ op med dej, brug 2 spiseskeer. Se videoen.
Bage:
14.
Sæt kagerne i midten af ovnen, og bag dem i 20 minutter. Hold øje med dem undervejs.
15.
Tjek, om dine muffins er færdigbagte, ved at stikke en lille skarp kniv ned i midten af én af kagerne. Hvis der er dej på kniven, skal kagerne bage lidt længere.
16.
Lad kagerne køle af på en bagerist. Nu er kagerne klar til servering - mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1050 kJ / 250 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 54 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer